6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Kar aniden bastırdı

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI

Denizli'de bugün öğle saatlerinde aniden bastıran kar yağışı vatandaşları şaşkına çevirirken yağış, kara yollarında ise araç sahiplerini zor durumda bıraktı.

Son yılların en az yağış alan ocak ayını yaşayan Denizli'de bugün öğle saatlerinde aniden kar yağışı başladı. Kısa sürede etkisini arttıran kar yağışı Denizli şehir merkezinde güzel görüntüler oluşturdu. Lapa lapa yağan kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslandı. Zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı Denizli Horoz heykeli ile birleşince ortaya uzun yıllar pek görülmeyen görünüler ortaya çıkmasını sağladı. Şehir merkezinde şaşkınlık ve sevince yol açan kar yağışı kara yollarında ise sürücüleri zor durumda bıraktı.

Kar yağışının etkili olduğu ve Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan yolun Cankurtaran mevkiinde kara yakalananlar zor anlar yaşadılar. Denizli'den Antalya istikametine giden ve zincirsiz olan araçlar Bağbaşı mevkiinde polis tarafından durduruldu. Zinciri olanlar araçlarına takıp devam ederken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Hiç beklenmedik anda kar yağışına yakalanan sürücüler bir yandan zincir takmaya çalışırken, bazı kadınlar da kocalarına yardım etmek zorunda kaldılar. Zincir takılan araçların içindeki yolcular da uzun süre yola çıkmak için beklediler. Kar yağışının yanı sıra etkili olan sis, görüş mesafesini 50 metreye kadar düşürdü.

Denizli'de kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı da 1 dereceye kadar düştü.

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 15:44:04
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 23:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?