2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kar vurdu ulaşım durdu

Denizli'de, şiddetli fırtına ve kar yağışı sebebiyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün yaşanan fırtına ve kar yağışı sebebiyle bazı ilçe ve köylerde enerji nakil hatlarında sorunlar yaşandığı ve 16 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

İl merkezi ve ilçelerde bir sorunun yaşanmadığı belirtilen yazılı açıklamaya göre, "Acıpayam'a bağlı Aliveren ve Eskiköy, Bozkurt'a bağlı Mecidiye, Hayrettin, Armutalan, İncelertekkesi ve Baklankuyucak; Çardak'a bağlı Hayrettin ve Söğüt; Çivril'e bağlı Karabedirler, Çapak, Belence, Çakallar ve Osmanköy; Honaz'a bağlı Karaçay ile Serinhisar'a bağlı Kocapınar köyleri olmak üzere toplam 16 köy yolu ulaşıma kapanmış olup yol açma çalışmaları Karayolları 27. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi ekiplerince devam etmektedir."

Ayrıca, Çivril İlçesinde yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi, enerji nakil hatlarının kopması sebebiyle ilçenin yarısına elektrik verilemedi. Irgıllı ve Emirhisar beldeleri ile bazı köylerde de enerji hatları zarar gördü. Baklan, Çal ve Çardak Havaalanı'na elektrik hatlarının kısmen kopması nedeniyle elektrik verilemedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 12:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?