7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Karaciğeriyle babasına hayat verdi

Denizlili Yalçın Ertürk, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen karaciğer nakliyle kızı Seçil Ertürk sayesinde yeni bir hayata başladı.

Kendisine 2.5 yıl önce Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 26 yıllık evli ve 3 kız çocuk babası Yalçın Ertürk, "Bir süre burada ilaç tedavisi gördüm. Ancak durumum giderek ağırlaşınca doktorlarım nakil için beni Ege Üniversitesi'ne yönlendirdiler" dedi.

Ege Üniversitesi'nde karaciğerinde varis kanamasına bağlı olarak 14 gün yoğun bakımda kaldığını belirten 60 yaşındaki Ertürk, "Doktorlarımız yaşamam için tek ümidin organ naklinde olduğunu söyleyince 3 kızım da gönüllü oldu. İki kızımın yapılan tetkiklerinde bir takım sorun çıkınca küçük kızım Seçil'de karar verildi" diye konuştu.

Kızı sayesinde yeni bir hayata başlayacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Ertürk, "Önce Allah, sonra da doktorlarımın sayesinde eski sağlığıma kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Babasını eski sağlığına kavuşturacağı için çok sevinçli olduğunu ifade eden 27 yaşındaki Seçil Ertürk ise, "Bu yaşıma kadar babamın bende çok emeği var. Kızı olarak elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Yeter ki o bir an önce iyileşsin" şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 10:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?