2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Karahayıt Kür Merkezi’ne dönüşecek

Denizli'de, turizmi canlandırmak ve gelen turistlerin 10-15 günlük konaklamasını sağlamak amacıyla kurulması düşünülen Kür Merkezi'nin fonksiyonları düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Polis evinde düzenlenen toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Fazıl Ardıç ve konuyla ilgili yetkililer katıldı. Vali Yavuz Erkmen, Denizli'nin büyük bir turizm potansiyeli olduğunu söyleyerek, geçen yıl 1 milyon 800 bin turistin Denizli'ye geldiğini belirtti.

Turizm imkanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Erkmen, Denizli'ye gelen turistlerin bir gecelik konaklamalarının ardından ayrıldığını, bunun da bir eksiklik olduğunu belirtti. Son yıllarda bu konuda bilinçlenme oluşmaya başladığını anlatan Vali Erkmen, şöyle konuştu: "Yavaş yavaş termal ve sağlık turizminde Denizli'nin ön plana çıkması ve konaklamaların bir gün yerine 10-15 güne çıkarılması gerekir."

Vali Yavuz Erkmen, Kür Merkezi'nin yapımı için Karahayıt beldesinde hazineye ait 26 dönümlük arazinin Denizli İl Özel İdaresi'ne devredildiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuda yurt dışındaki sağlık sigorta şirketleri ile görüşüyoruz. Oradan buraya sağlık turizmi amacıyla insanları sevk zinciri çerçevesinde buraya tedavi için göndermelerini istiyoruz. Bu araziyi Kür Merkezi ve Sağlık Merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz. ÖÇK'da bize destek verdi. Bu yer Özel İdare'ye tahsis edildi. Özel İdarenin öncülüğünde Pamukkale Üniversitesi ve bölgedeki turizmcilerle birlikte böyle bir tesis yapılması için harekete geçmek istiyoruz."

İstanbul Üniversitesi Hidroklimatoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof.Dr. Zeki Karagülle, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Necdet Fazıl Ardıç, ÖÇK Başkan Vekili Ahmet Özyanık ve diğer katılımcılar yapılacak kür merkezinin fonksiyonu hakkında görüşlerini aktardılar.

Kür merkezi projesine, katılımcıların sundukları fonksiyon şeması çerçevesinde devam edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 23:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?