2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Karnından 10 kiloluk ur çıktı

Denizli'de 29 yaşındaki Cemile Doğan'ın karnından yaklaşık 10 kilo ağırlığında kist çıktı.


Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'ne, halsizlik, karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle başvuran Cemile Doğan'ın (29) karnında kist olduğu belirlendi.

Gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından karın içini tamamen kaplayan kisti ameliyatla alan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Eşref Oğuz Özgür, kitlenin diğer organlara da baskı yaptığını da söyleyerek, "Dev kitle hastanın karnını tamamen kapladığı için diğer organları ileri derecede sıkıştırmış olup, hastanın sağlığını tehdit eder boyuta
gelmiş. Yaklaşık 5 yıldır bu kitle ile yaşayan hastanın ameliyat için daha fazla gecikmesi durumunda hayatı tehlikeye girebilir, kitlenin delinmesi ve içindeki sıvının karına yayılması durumunda diğer organlar basınç altında kalabilirdi. Kistin alınmasının ardından sağlık açısından herhangi bir tehlike olmamakla birlikte hastanın ameliyat öncesi tüm şikayetleri hızla düzeldi" dedi.

Kisti incelenmek üzere patolojiye gönderildiğini belirten Özgür, karnında şişlik şikayeti olanların tarama amaçlı olarak en yakın sağlık kuruşuna başvurması gerektiğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?