5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Karnından 15 kiloluk kist alındı

Denizli'de, 62 yaşındaki kadının yumurtalığında oluşan ve tüm karnını kaplayan 15 kiloluk kist ameliyatla alındı. 

Gülay Coza isimli kadının yumurtalığında oluşan kist tüm karnını sararak 15 kiloya ulaştı. Denizli Devlet Hastanesi'nde yapılan başarılı bir ameliyatla karnındaki kist alınan Coza, ameliyatın ardından 50 kiloya düştü. 

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kıvrak, kistin uzun sürede oluştuğunu ve geç fark edildiğini söyledi. Olayın sevindirici boyutunun kistin patlayarak hastaya zarar vermemesi olduğunu belirten Kıvrak, "Ameliyat oldukça başarılı geçti. Hasta kısa sürede taburcu olacak. Yaş ve cinsiyet ayrımı olmadan herhangi bir şişliği veya anormal bir durumu olan kişilerin mutlaka kontrole gelmesi gerekiyor. Aksi takdirde geç kalınabilir ve hastanın hayati tehlikesi olabilir" dedi. 

Karnında oluşan şişliğin çevresindeki yakınları tarafından dikkat çektiğini belirten Gülay Coza ise, "Daha önceden farklı sağlık kuruluşuna gittim, fakat kist tespit edilemedi. Daha sonra Denizli Devlet Hastanesi'ne geldim. Uzman doktor derhal ameliyat olmam gerektiğini ve kistin bana zarar vermeden alınması gerektiğini belirtti. Ben de kabul ettim ve hiç vakit kaybetmeden ameliyat oldum. Ameliyat öncesinde 66 kiloydum, şimdi 50 kiloya düştüm. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 12:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?