2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kart mağdurları bu fırsatı kaçırmayın

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, hükümetin kredi kartı mağdurlarına, büyük kolaylık sağlayacak yeni düzenlemeden faydalanma çağrısında bulundu.

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, hazırlanmakta olan yeni düzenlemenin kredi kartı borçları nedeniyle mağdur olmuş olan vatandaşlar için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "AK Parti hükümeti olarak mali politikamızı doğru istikamet de sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan'ın açıklamış olduğu yeni bir kararla kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlarımızın ve icra-i takibe konu olan borçlarını ödemeleri konusunda çok avantajlı bir düzenleme yapılmaktadır. Hazırlıkları son aşamaya gelen bu düzenleme kredi kartı mağduru olan vatandaşlarımız için önemli bir şans olarak görülmelidir. 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle ödenmemiş ve icra takibine konu olan borçlar için faiz indirimi yapılarak 36 aya varan vadelerle geri ödeme kolaylığı getirilmektedir" dedi.

Nisan ayı itibariyle kredi kartı sayısının 2002 yılına oranla Türkiye de yaklaşık 3 kat artış gösterdiğini söyleyen Uçar, "Kredi kartı borcu borçla çevirme ve borcu öteleme aracıda değildir. Bu konuları hassasiyetle değerlendirmek gereklidir. Bu sebeple AK Parti iktidarı olarak kredi kartlarının daha rasyonel kullanımını sağlayacak uygulamaları hayata geçirip artarak çoğalan takipteki kredi kartlarının çözüme kavuşmasını hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Bu imkanın ilk ve son kez getirilmekte olduğunu kaydeden Bilal Uçar, "Bu fırsatı kredi kartı mağduru vatandaşlarımızın kesinlikle kaçırmaması gerekmektedir. Tüm kredi kartı mağduru olan vatandaşlarımızı bu imkandan yararlanmaya davet ediyoruz. Kredi kartı borçlusu vatandaşlarımızın yeniden yapılandırmaya ilişkin kanunun yayımlanmasından itibaren 60 gün içinde ilgili bankalara ya da bankaların avukatlarına başvurmaları gerekmektedir. Bu fırsatın değerlendirilmesi mağdur vatandaşlarımız açısından son derece büyük bir önemi beraberinde getirmektedir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 18:14:59
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 18:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahir hüyük IP: 88.228.196.xxx Tarih : 20.06.2009 22:27:44

şimdi ben bu yeni çıkan yasadan fazla birşey anlamadım şu şekilde hizah edim ben şimdi 2 kredi kartım vardı 2003 aldım onda çalışıyodum birisi garenti bonus limiti 1,750 ytl di diger kartımı akses işten ayrıldıdan 2 ay sonra aldım limiti 3,000 ytl di ve ben bu kartlardan bonus kartın borcunu ödeyemedim ve faiziyle birlikte 1 yıl içinde 5,500 ytl ödemem gerektini söylediler kartıım avukata verilmişti avukat taksitli ödeye bilecemi söyledi ama taksitler kısa ve yüksekti ödeyemedim ama 3000 ytl taksitten yana yatırdım aradam 2 ay geçti ve borç yine 5,500 olmuştu ve bunun üzerine bende yaklaşık 2 yıldır yatımıyorum ne yapmam gerekiyor ayrıca akses kartım için de ödeme yapamadım akses kart için karşı dava açsam bankaya bana çalışmadıgım zaman biriminde bana bu kadar yüksek linitli kart gönderdigi için ve banka adına takıp ve kişisel bilgileri dogru araştırmadıkları için son bişey şu anda imkanım yok ama ben bu kartların ana paralarını ödesem borçlarım silinirmı sizde yardım istiyorum yıllardan beri cok caresizim lütfen yardım edin ne bir ssk lı işte ne devlet olsun yanı resmi evrek yapamıyorum kandi adıma sizden yardım istiyorum tşk