7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Katı Atık Depolama Tesisleri çoğalıyor

Denizli Belediyesi, evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için 14 mahallede sürdürdüğü çalışmalara Kuyupınar, Feslikan, Dükkanönü, İstiklal, İncilipınar, Pelitlibağ, Hacıkaplanlar ve Saltak mahallelerini de ekliyor. Bugüne kadar 14 mahalledeki 26 bin 433 konuttan toplanan ayda ortalama 28 ton atık ayrıştırılmasına, 20 bin 31 konut daha dahil edilerek 49 tona çıkarılması hedefleniyor.

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kuşpınar, Mehmetçik, Çamlık, Yenişehir, Atakent, Kiremitçi, Aktepe, Değirmenönü, Atalar, Altıntop, Delikliçınar, Eskimüftü, Yücebağ ve Hatipoğlu mahallelerinden her ay ortalama 28 ton evsel atığı ayrıştırarak geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırıyor. Söz konusu mahallelere, Kuyupınar, Feslikan, Dükkanönü, İstiklal, İncilipınar, Pelitlibağ, Hacıkaplanlar ve Saltak mahalleleri de dahil edilerek mahalle sayısı bu ayın sonunda 22'ye çıkartılacak. Bu arada, atıkların ayrıştırılmasına yeni başlayacak mahallelerde, tüm konutlara 4'lü rulo halinde mavi torba dağıtılırken, dağıtımların her ay düzenli olarak yapılacağı belirtildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha fazla atığın değerlendirilmesi için mahalle sakinlerinden evlerinden çıkan tüm pet-plastik, strafor, tetrapak ve metal atıkları ile tekstil atıklarını mavi torbaya koymalarını istedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 15:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehtap nur çatmadım IP: 88.251.183.xxx Tarih : 2.09.2007 11:49:24

bu çok güzel ve yararlı bir uygulama. böyle uygulamaların artırılması ülkemizin lehine olacaktır. bu tür uygulamalar artırılmalıdır.