3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kavaf'tan çocuk kaleciye penaltı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, SHÇEK Türkiye 2. Çocuk Yuvaları Arası 2. Futbol Şampiyonası'nda küçük kaleciye attığı 2 penaltı atışından birini gole çevirdi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Türkiye 2. Çocuk Yuvaları Arası Futbol Şampiyonası Denizli'de yapıldı. Yaklaşık bir haftadır devam eden şampiyonada 8 takım mücadele ederken, bugün final karşılaşması yapıldı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da izlediği final maçında rakibi Kocaeli Gölcük Saraylı Çocuk Köyü takımını 3-2 yenen Kastamonu Çocuk Yuvası şampiyon oldu.

Oldukça çekişmeli geçen maçtan sonra şampiyon olan Kastamonu ekibi büyük sevinç yaşarken, şampiyonada ikincili Kocaeli Gölcük Saraylı Çocuk Köyü, üçüncülüğü de Hatay Çocuk Yuvası kazandı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve davetlilerin katıldığı törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, şampiyonanın Denizli'de yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Şampiyonaya katılan tüm takımları ve çocuklarımızı kutluyorum" dedi. Futbol şampiyonasında farklı kültür ve coğrafyadan gelen çocukların bir araya geldiğini belirten Bakan Kavaf, "Bu vesileyle çocuklar birbirini tanıma fırsatı buluyor. Farklı kültür ve coğrafyalardan insanlarla beraber tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşıyorlar. Böylece kendilerini zenginleştiriyorlar. Çocuklar bu sayede ileriki yaşamlarında özgüveni olan, tercihlerini doğru yapabilen yetiştin olma yolunda önemli kazanımlar elde ediyorlar" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Bakan Kavaf, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaketlerini verdikten sonra çocuk yuvası takımlarının yanına gitti. Burada ilk üçü paylaşan takımlara kupa ve madalyalarını veren Bakan Selma Aliye Kavaf, maçlar sonunda gol kralı olan 2 küçük futbolcuya da hediye verdi.

Törenin son bölümünde ise Bakan Kavaf topun başına geçti. Kalede bulunan Çocuk Yuvası kalecisine iki penaltı atışı atan Bakan Kavaf, bunlardan birini gole çevirirken, diğer atışını kaleciye nişanladı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise penaltı atışlarını gole çevirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 00:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?