3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kavşaklar hayat kurtarıyor

Denizli'de son 5 yıllık süreçte hizmete sunulan 7 köprülü kavşak ve 5 yaya üst geçidi sayesinde, ulaşımda büyük bir rahatlık yaşanırken, can ve mal kayıplarında da önemli düşüşler olduğ belirtildi.

Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Denizli Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre, yollardan kaynaklanan ölümlü trafik kazalarının geçen yıl yaşanmadığı belirtildi. 2004 yılının sonuna kadar, Denizli-İzmir, Denizli-Ankara ve Denizli-Antalya yollarında 2000 ile 2004 yılları arasında 51 kişinin tedbirsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarında yaşamını yitirdiği, bu oranın köprü kavşaklar ve yaya üst geçitlerinin hizmete geçmesiyle giderek azaldığı kaydedildi. 2008 yılında ise sadece 2 maddi hasarlı trafik kazasının olduğu belirtildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, gerek şehir içi ve gerekse şehirlerarası yollarda güvenli ulaşımı sağlamak için yeni projelerin hayata geçirilmeye devam edeceğini söyledi. 5 yıl öncesine kadar Denizli'nin, Aydın, İzmir ve Muğla'nın yollarına gıpta ederek baktığını kaydeden başkan Zeybekci, "Şimdi kentimizdeki yollara, kavşaklara, üst geçitlere gıptayla bakılıyor. Yakında, çevre yolu da hizmete girecek. O zaman şehirlerarası kamyon geçişlerini bu yola vereceğiz. Sadece ana yollarda değil, kent genelinde bir tek ölümlü trafik kazasının bile yaşanmasını istemiyoruz. O zaman kendimizi başarılı sayarız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?