2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kayhan Tüp Geçidi bitiyor

Denizli Belediyesi'nin şehir içi ve şehirlerarası yollardaki trafik akışını daha güvenli hale getirmek için başlattığı Kayhan Tüp Geçidi yapımında sona gelindi.

Denizli-Antalya Karayolu üzerinde 405 metre uzunluğu olacak kavşak, Nisan ayı ortalarında hizmete sunulacak. Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde çalışmalarını sürdüren inşaat firması, işin yüzde 80'lik bölümünü tamamladı. Çalışmalar kapsamında Denizli-Antalya Karayolu'nda trafik akışının güvenli yapılabilmesi amacıyla gerekli önlemler alınırken, çalışmalarda, Denizli-Antalya yolu orta refüjü 12 metre eninde ve 15 metre derinliğinde kazıldı. Kazının ardından proje içinde yer alan alt yapı işleri tamamlandı ve bin 400 metre uzunluğunda yağmursuyu ve kanalizasyon hattı ile ızgaralar yapıldı. 405 metre uzunluğundaki tüp geçitte beton çalışmaları ise bitme aşamasına geldi.

Betondan tüp geçit oluşturulurken, araçların geçeceği bölüme de beton döküldü. Tüp geçidin sağ ve sol bölümünde kalan kısımlarda ise çalışmalar devam ediyor. Tüp geçidin üst bölümü de Denizli-Antalya Karayolu'nun üst kısmını oluşturması nedeniyle çalışmaların son bölümü burada yapılacak. Yaklaşık 3 hafta sürecek çalışmayla Kayhan Tüp Geçidi ulaşıma açılacak. Kayhan Tüp Geçidi, 3 şerit geliş gidişi olan Denizli-Antalya karayolunu daraltmayacak şekilde ve 5 metre uzunluğa sahip olacak. Bu uzunluğun 105 metresi, araçların tüp geçit olarak ifade edilen yuvarlak kapalı alandan geçişleri için projelendirilirken, kalan 305 metrelik uzunluk ise tüp geçide her 2 yönden giriş çıkış eşit olacak şekilde rampa olacak. 5 metre yüksekliğinde olacak tüp geçit, 5,5 metre de eni bulunacak.
Denizli'nin ilk tüp geçidi olacak Kayhan Tüp Geçidi 1 milyon 435 bin TL'ye mal olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 15:15:46
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 15:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?