2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kaymakam Gülsüm nineyi unutmadı

Denizli'nin Sarayköy İlçesi Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçeye bağlı Ada Köyünde yaşayan 98 yaşındaki Gülsüm Piyan'ı evinde ziyaret etti.

Ziyarette bir süre Gülsüm Piyan'la sohbet eden kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, yaşlı kadına ihtiyaçlarını sordu. Devletin kapılarının yaşlılara her zaman açık olduğunu belirten Hersanlıoğlu, 98 yaşındaki Gülsüm Piyan'ın "Hiç bir sıkıntım yok. Allah devletimize milletimize zeval vermesin" sözleriyle büyük mutluluk yaşadı.

Sarayköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede jandarma ve polis teşkilatlarının yaptığı çalışmada, ilçe merkezinde 33, belde ve köylerde de 45 kişinin yalnız yaşadığının tespit edildiği belirtildi. Bunlardan bazılarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yapılan periyodik yardımlardan yararlandıkları, kendilerine ait olan evlerden, bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan evlerin tamiratının yapıldığı, ayrıca kendine bakamayan kişilere evde bakım hizmetleri ile ilgili olarak hazırlanan proje çalışmaları devam ettiği, proje sonuçlandığında ihtiyacı görülen kişilerin bu hizmetten faydalanacakları açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?