3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Kenar mahalle' tarih olacak!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, şehrin merkez ve varoş olarak ikiye bölündüğünü bu ayrımın son 5 yılda giderek arttığını söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, özellikle kenar semtlerde hizmetin bile farklı olduğunu, vatandaşın giderek merkezden koparıldığını dile getirdi.

Göreve geldiklerinde bu ayrımı ortadan kaldıracaklarını ifade eden Bahtiyar, "Kenar mahalle diye bir şey kalmayacak. Merkezde vatandaş ne hizmet alıyorsa, aynı hizmeti hem beldeler, hem de çevre mahalleler alacak. Altyapı sorunlarını hemen çözeceğiz. Bu bölgelerde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesini rafa kaldıracağız. Kimsenin evini yıkmayacağız" dedi.

Denizli'yi beş bölgeye ayıracaklarını ifade eden Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar. "Bu bölgelerin başına birer başkan yardımcısı ve yönetim kademesi atanacak. Yani bütünşehir ile birlikte meydana gelecek olan yönetim zafiyetini hemen ortadan kaldıracağız. Kenar mahalle diye tabir edilen ve son 5 yılda giderek bu ayrımın fazlalaştığı bölgelerde ise hizmet atağı gerçekleştireceğiz. Beş yıldır muhtarlıkları unutturulan muhtarları aktif hale getirip, mahalle halkı ile görüşerek problemleri çözeceğiz. Her mahallede belediye evleri birimleri kurulacak. Bu evlerde belediyenin her türlü hizmeti verilecek. Vatandaş bir isteği için evinden kalkıp belediyeye gelmeyecek. Kendi bölgesindeki belediye evinde sorunları çözümünü bulacak. Ayrıca buralara birer düğün salonu yapılacak. En büyük eksiklerden biride kültürel faaliyetler. Vatandaş burada sinemayı, tiyatroyu ücretsiz izleyecek. Açıkta akan kanalizasyon gibi olaylar artık olmayacak. Bu bölgelerin en önemli sorunlarından biride sağlık. Üçgen bölgesinde inşa edilecek bir Belediye Hastanesi ile 9 mahallenin sağlık hizmeti alması sağlanacak" dedi.

Eğitim birimleri kurarak kadınların sosyal hayatını zenginleştireceklerini belirten Ümit Bahtiyar, "Bu bölgelerin refahını artırmak için istihdam projelerimiz devreye sokulacak .İşsizlikle mücadele edeceğiz. Yıkmadan, kırmadan, herkesin görüşünü alarak, ortak akılla yönetilecek bir Denizli oluşturacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 23:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?