2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kene korkusu icat yaptırdı

Denizli'de yaşayan 70 yaşındaki emekli teknik öğretmen Hüseyin Kurucan, kenelerin ulaşamayacağı araba üzeri çadır imal etti.


Mucit öğretmen Kurucan, yaz aylarının korkulu rüyası haline gelen kenelerden yazlıkçıları korumak amacıyla imal ettiği araba üstü çadırın tanıtımını yaptı.

Otomobillerden minibüslere kadar tüm araçların üzerine monte edilebilen üç kişilik çadır, basit bir hareketle arabanın üzerine kuruluyor. İçinde yatağı da bulunan çadıra merdivenle çıkılıyor.


Çadırda tatil yapmayı çok sevdiğini, çadırda tatil yapanların çektikleri sıkıntıları ve başlarına gelebilecek tehlikeleri iyi bildiğini anlatan Hüseyin Kurucan, “Endüstri meslek liselerinde 28 yıl teknik öğretmen olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Denizli'yi çadırla tanıştıran benim” dedi.


Sahilde veya kamp alanlarında yere kurulan çadırlara böcekler, akrepler, yılanlar veya kenelerin girip, tatilcilere zarar verebildiğini ifade eden Kurucan, şunları söyledi: “Ben de birçok kez böyle tehlikeler yaşadım. Özellikle tatil yörelerinde turizm sezonunda çadır kuracak yer bulmak, çadırı kurmak ve toplamakta büyük sıkıntı doğuruyordu. Bu gibi sorunları aşmak için üzerinde 10 gün çalışarak araba üstü çadırı imal ettim. Çadır arabanın tavan bölümünde, üzerindeki küçük kolun bir hareketi ile bir dakikada kurulup, bir dakikada toplanabiliyor. Çadır açılırken içindeki yatağı ve sinekliği de birlikte açılıyor. Yerden arabanın tavanına uzanan merdiven aracılığı ile çadıra çıkılıyor. Yaptığım çadırda üç kişi rahatlıkla kalabiliyor. İstenirse çadır daha büyük yapılabilir. Çadır araba üstünde sabit olduğu için yolculuk sırasında sürücüye ve yolculara da bir zorluk olmuyor. Benden çadır demiri alan imalatçılar ve çadır ticareti yapan toptancılar için ilk etapta deneme üretimi adı altında 10 adet araba üstü çadır imal ettik. Gelecek talepler doğrultusunda seri üretime de geçebiliriz.”

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 14:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?