2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kent konseyi hayvan hastanesinde

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, sokak hayvanlarının yaralanması ve onlara kötü davranılmasının önüne geçmek için seferber oldu.

Kadınlar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Çevre Grubu Başkanı Ayşe Türk önderliğinde, Denizli Belediyesi Hayvan Hastanesi'ne giderek burada sokak hayvanlarına yapılan tedavi, aşılama ve kısırlaştırma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çevre Grubu Başkanı Ayşe Türk, sokak hayvanlarının da en az diğer canlılar kadar yaşama hakkı bulunduğunu söyledi. Birçok yerde hayvanların kötü muameleye maruz kaldığını kaydeden Türk, "Çevre Grubu olarak, bu muamelenin önüne geçmek istedik. Bu kötü muameleyi engellemek için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hayvan Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alıp destek istedik. Okullarda toplantılar yapacağız. Her evin kapısını çalıp vatandaşlardan sokak hayvanlarına iyi davranmalarını isteyeceğiz. Sokakta yaşayan hayvanların, gerekli tedavisi ve aşılama yapıldıktan sonra küpe takılıp aynı bölgeye bırakıldığını öğrendik. Küpeli hayvanların zararsız olduğunu herkesin bilmesini, küpesiz olanlarında hastaneye ulaşıp bildirilmesini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?