2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kentler Çocuklarındır

Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Denizli Mimarlar Odası ve ÇEKÜL Vakfı Denizli temsilciliğinin desteklediği, ÇEKÜL Vakfı tarafından 2003 yılından bu yana yürütülen "Kentler Çocuklarındır" projesi kapsamında üç gün eğitim alan 24 ilköğretim okulu öğrencisi, sertifikalarını aldı.


Denizli Mimarlar Odası'nda düzenlenen törene, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, ÇEKÜL Vakfı Denizli Temsilcisi Ahmet Yoldaş, Mimarlar Odası ikinci başkanı Mehmet Akbaş, öğretmenler ve kültür elçisi çocuklar katıldı.


Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, yaptığı konuşmada, amaçlarının valilik olarak ÇEKÜL Vakfı ile iş birliğini geliştirerek Denizli'deki bütün öğrencileri birer kültür elçisi yapmak olduğunu söyleyerek, "Amacımız, öğrencilerin çevreye, topluma ve kültüre duyarlı nesiller olarak yetişmelerini sağlamak. Bu projede başta ÇEKÜL Vakfı ve Mimarlar Odası olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra eğitime katılan öğrencilere "Kültür Elçisi" sertifikaları Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve ÇEKÜL Vakfı Denizli Temsilcisi Ahmet Yoldaş tarafından verildi.
Sertifika alan öğrenciler, eğitim aldıkları Denizli'nin coğrafi özellikleri, tarihi ve arkeolojik alanları, kent mimarisi ve yaşam kültürü konularında yapacakları çalışmaları aylık olarak ÇEKÜL Vakfı'na rapor edecekler ve yaptıkları çalışmaları okullarındaki arkadaşlarıyla paylaşacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 18:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?