3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kenyalı öğrenciler Denizli'yi gezecek

Denizli'ye Kenya'dan gelen Kenya Türk Okulu öğrencileri, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Kenya'da 1998 yılında Türk işadamları tarafından açılan Kenya Türk Okulu öğrencilerinden başarılı olan 25 öğrenci, yaz tatili kapsamında çıktıkları Türkiye gezisinde İstanbul'dan sonra Denizli'ye geldi. Öğrenciler, Pamukkale ve Leoadikya Antik kentini gezecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencilere yaptığı konuşmada, "Sizlerin ülkenizde Türk okullarında okuduğunu öğrendik ve bu ayrıca bizi sevindirdi, sizlerle daha da bütünleşmiş bir halde olduğumuzu düşünüyorum, ülkemizin ve şehrimizin çok güzel olduğunu düşünmekteyim ve böyle tarihi zenginlikleri doğa güzellikleri güzel bir yerde sizleri ağırlayabilmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapabileceğimiz bir şeyler olursa her zaman yanınızda olmaya çalışacağız, tekrar hoşgeldiniz, saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

Denizli anısı olarak Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz misafirlere hediyeler verdi.
Kenyalı öğrenciler de Türkiye'ye ilk kez geldiklerini belirterek Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu ve Türklerin çok sıcakkanlı insanlar olduğunu söyledi.

Öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'la hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 09:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?