3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı

Denizli Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle Aktepe Mahallesi Kurudere Mevkii'nde tamamlanan konutlardan 176'sı, kira öder gibi ev sahibi olma fırsatıyla vatandaşlara satışa çıkarıldı.

Denizli Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, yapımı yıllarca devam eden ancak bitirilemeyen konutları bir bir tamamlayıp hak sahiplerine teslim ederken yeni konut projelerini de hayata geçirmeye devam etti. Bu kapsamda Akvadi'de 2 bin 101 konut tamamlanırken, söz konusu konutlardan baraj manzaralı olan 120 metrekare alana sahip 3 oda 1 salonu bulunan 176 tanesi uygun ödeme koşullarıyla satışa çıkarıldı.

Yeşil alanları, parkları, çocuk oyun grupları bulunan ve çağın son teknolojisiyle inşa edilen konutlar için 2-20 Mart 2009 tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerince başvurular kabul edilecek. Başvuruların ardından konut almak isteyenlerin konut sayısından fazla olması durumunda 26 Mart 2009'da kura yöntemiyle evlerin hak sahiplerinin belirleneceği belirtildi.

Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, konutların kat, yön ve şerefiye bedeline göre 63 bin 881 TL ile 92 bin 534 lira arasında değişen fiyatlarda satılacağı kaydedildi. Konutların, yüzde 10'u peşin kalanı 96 ay eşit taksitle ödeme imkanı, yüzde 15'i peşin kalan 108 ayda ödeme ve yüzde 25'i peşin kalan ise 120 ay vade seçenekleriyle satışa sunulacağı, daha önce faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olan şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri, İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerinin başvurularının, diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride ve konut tipi bazında ayrı ayrı kabul edileceği ifade edildi.

Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacağı, ancak bu kişilerin konutlarının öncelikli olarak kura ile belirleneceği kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 19:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe aksoy IP: 78.189.74.xxx Tarih : 24.02.2009 20:58:42

eskiden karşıyakada dolaşmak mümkün deyildi şimidi insan baktıgında güven hissediyor ve bundan dolayoı sizlere çok teşk ederim ve sizlerin sayesinde denizli modern ve güzel bir yaşantıyı sagladıgınız. ve ALLAH İZİN VERİRSE BENDE BU SİTELERDEN EV SAHİBİ OLMAK İSTYORUM BUNUN İÇİN NEREYE BAŞ VURMAM GEREKİYOR