2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kıyaslama özgüveni zedeliyor

Denizli'de, ailelerin bilgi ve bilinç düzeylerini arttırmak amacıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 'Çocuklarda Döneme Özgü Sorunlar ve Dikkat Dağınıklığı' konulu konferans düzenlendi.

Sevindik Nikah Salonu'nda düzenlenen konferansta, Pamukkale Ünivetsitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalından Doç.Dr.Figen Çulha Ateşçi bir konuşma yaptı.

Konferans, ebeveynler ve çocuklara Karşıyaka ve Meska Toplum Merkezlerinde yapılan faaliyetlerin anlatılmasıyla başladı. Doç.Dr.Figen Çulha Ateşçi, 6-14 yaş arası yani okul çağı dönemindeki çocukların fiziksel, duygusal, sosyal gelişimlerinden ve bu dönemdeki çocukların karşılaşabilecekleri sorunları anlattı.

Doç.Dr.Ateşçi konuşmasında, sık sık ailelere çocukları ile yakından ilgilenmelerini ve onlara karşı sabırlı bir yaklaşım içerisinde olmalarını istedi. Böylece çocukların özgüvenlerinin olumlu yönde gelişeceğini belirten Ateşçi, ailelerin çocuklarını akranları ile karşılaştırmamaları gerektiğini, aksi takdirde çocukların özgüvenlerinin olumsuz yönde geliştiğini söyledi.

Ergenlerin depresyona girme ihtimallerinin yüksek olduğunu, istenmeyen davranışlar sergileyen çocukların davranışlarını olumlu yönde değiştirmek için ailelerin ödül yöntemini kullanmalarını ve ceza yöntemini ise mümkün olduğu kadar kullanmamaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunan Doç Dr.Figen Çulha Ateşçi'nin konuşmasının ardından, teşekkür belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 14:19:53
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 18:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?