2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kızılay yardım köprüsü oldu

Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, Ramazan Ayı'nda da Kızılay'ın hayırseverle ihtiyaç sahibi arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.


Türkiye Kızılay Derneği genel merkezi tarafından gönderilen kavurmaların, bin 200 fakir ve ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılmasından sonra, Denizli Şubesi tarafından Ramazan'ın ilk 20 gününde toplanan 300 gıda yardımı paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Türk Kızılayı ve Kipa işbirliği ile Kipa Mağazalarında devam eden Ramazan Paketi uygulamasının Denizli'de de sürdürüldüğünü belirten Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habip Yıldız, "Kipa Mağazaları'nda bu Ramazan 6 farklı Ramazan Paketi satışa sunuldu. Mağazanın kasalarında Kızılay olarak stant açtık. Açtığımız stantımız da ve hayırseverlerin bağışlarıyla Ramazanın ilk 20 gününde 300 adet Ramazan paketi topladık. Bu paketleri muhtarlarımız aracılığı ile gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtımını 5 günde bitirdik. Kipa Mağazası'nda kampanyamız devam ediyor. Kızılay olarak biz fakirlere ulaştırılmak üzere hayırseverlerin bağışlarını kabul etmeye devam ediyoruz. Ramazan'ın son 10 günlük bölümünde toplanan yardım paketlerini de bayram sabahına kadar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız" dedi. Gıda paketi yardımlarının, kavurma yardımı alan ailelere verilmediğini belirten Yıldız, "Başka ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için muhtarlarla sürekli görüşüyoruz" dedi.

Ramazan ayı sonuna kadar açık kalacak stantta bağış kabul edilmeye devam edileceğini belirten Yıldız, Bu ay paylaşma ve hayır ayı. Bunun bilincinde olan insanlarımız fakir bir ailenin birkaç günlük gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için seferber oldu. Kipa'daki kampanyamıza ve bize direk gelen bağışlarda artış var. İnsanlarımız Türk Kızılay'ını ve yaptığı hayır işlerini çok seviyor. Elinden gelen desteği de gösteriyor. Biz de hayırseverlerimizden aldığımız destekle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam ediyoruz. Muhtardan fakirlik belgesi getiren herkese yardım paketlerimizden verdik. Bayrama kadar paket dağıtımı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?