3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kızılay'dan bağışçılarına ödül

Denizli'de gönüllü kan bağışında bulunan 167 kişi madalya ve plaket ile ödüllendirildi.

Madalya töreninde konuşan Vali Yavuz Erkmen, gönüllü kan bağışçılarına teşekkür ederek, birçok ülke tarihinden daha eski olan Türk Kızılayı'nın, 141 yıldır çok önemli bir görevi yerine getirdiğini bildirdi.

Polis Evi'nde düzenlenen madalya ve plaket törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Vali yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Türkiye Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız ve kan bağışında bulunan vatandaşlar katıldı. 45 ve üstünde kan bağışında bulunan 3 kişinin plaket, 35 ve üstünde kan bağışında bulunan 11 kişinin altın madalya, 25 ve üstünde kan bağışında bulunan 18 kişinin gümüş madalya, 10 ve üzerinde kan bağışında bulunan 135 kişinin bronz madalya ile ödüllendirildiği ödül töreninde konuşan Kızılay Derneği Denizli Şubesi Kan Merkezi Müdürü Uzman Doktor İlhan Oral, Türkiye'nin 2009 yılı içindeki kan ihtiyacının 1 milyon 800 bin ünite olduğunu ve bu miktarın da çok büyük oranda gönüllü kan bağışçılarından elde edildiğini ifade ederek, gönüllü kan bağışçılarının ismini dahi bilmedikleri birçok insana hayat verdiklerini ve çok ulvi bir görev yerine getirdiklerini söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği Şube Başkanı Habib Yıldız, bu hafta Kızılay Teşkilatı'nın kuruluşunun 141. yıldönümünün kutlandığını belirterek Kızılay'ın tarihçesi hakkında bilgi verdi. Kızılay'ın dünyanın neresinde bir acı varsa bu acıyı dindirmek için çalıştığını ifade eden Yıldız, "Ülkemizde 700'ü aşkın şubemiz, yüz binlerce üyemiz ve gönüllülerimizle ülkemiz insanının derdine derman olmak için çalışıyoruz" dedi.

Vali Yavuz Erkmen, kutsal bir olayın önemine inanan ve kanlarını bağışlayan gönüllü kan bağışçılarına teşekkür ederek, birçok ülke tarihinden daha eski olan Türk Kızılay'ının, 141 yıldır çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Kızılay'ın hem ülke, hem de yurt dışında dil, din ve ırk ayrımı yapmadan birçok insanın yardımına koştuğunu ve onların ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösterdiğini kaydeden Vali Erkmen, "Bizi diğer milletlerden ayıran bir özelliğimiz de hiçbir çıkar gözetmeksizin zor durumlarda birlik olabilmemizdir. Bunun bir örneğini de Türk Kızılayı gösteriyor. Sizler hiç tanımadığınız insanlara kanınızı gönderiyor, onlara hayat veriyorsunuz. Bu her şeyin üzerinde takdir görmesi gereken bir davranıştır. Sizleri bu örnek davranışınız dolayısıyla kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gönüllü kan bağışında bulunan 167 kişi ile kurum olarak kan bağışında bulunan kurumların temsilcilerine plaket ve madalyaları Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyeleri tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:37:45
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 16:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?