2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

KOBİ'lere faizsiz kredi

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, faizsiz kredi desteğinin devam ettiğini belirterek, "Esnafa sağlanan faizsiz krediden sonra şimdi de ihracatçı KOBİ'lere faizsiz kredi desteği sunuyoruz" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, KOBİ'lerin geleceğin büyük ihracatçıları olduğunu belirterek, "AK Parti iktidarı olarak dünyada yaşanmakta olan ekonomik olumsuzluklardan sanayicilerin etkilenmemesi veya en az seviyede etkilenmelerini sağlayabilmek için bir dizi önlem ve desteklerimizi sürdürüyoruz" dedi.


Yüksel, yıllanmış sorunların çözümü için önemli atılımlar gerçekleştirirken sanayici, esnaf ve ihracatçının içinde bulunduğu sıkıntılı zamanlarında da yanında olmaya devam ettiklerini ve imkanlar ölçüsünde desteklerin sürdüğünü ifade etti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bir taraftan ülkemizin sanayi envanterini oluştururken diğer taraftan esnafımıza ve sanayicimize faizsiz kredi imkanı sunmanın gayreti içinde olduğunu anlatan Yüksel, şöyle konuştu: "Geçen günlerde üretici esnafımıza sağlanan ve bu hafta sonlanmasını beklediğimiz faizsiz kredi desteğinden sonra şimdide ihracatçı KOBİ'lerimize yönelik destek çalışmalarını başlatmıştır. Cansuyu olarak adlandırdığımız bu önlem ve desteklerden bir tanesi de, ihracat yapan KOBİ'lerimize yönelik hazırlanmıştır ve 15 Eylül 2008'den itibaren uygulamaya geçirilecektir."


Sanayicinin finansman temininde girdi maliyetlerini artıran önemli kalemlerinden birinin faiz olduğunu belirten Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: "Bu destek sayesinde artık KOBİ'lerimiz faizsiz kredi imkanına kavuşacaktır. Bu program ihracatçı KOBİ'lerimizin önünü açacak, kolaylık sağlayacak ve projemizin ismi gibi sanayicimize cansuyu olacaktır. İhracat taahhüdün de bulunan sanayicilerimizi kapsayan bu faizsiz kredinin üst limiti 100 bin dolar. 6 ay ödemesiz ve 6 ay sonunda tamamı geri ödemelidir."

Hükümet tarafından hayata geçirilmekte olan bu programla, 650 milyon dolarlık bir kredi hacmi oluşturulması hedeflendiğini anlatan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu kredi imkanından faydalanmak isteyen ihracatçı KOBİ'lerimizde aranan şartlardan bazıları, işletmenin 250 kişiden az eleman çalıştırıyor, işletmenin yıllık net satış hasılatının yani mali bilançosunun 25 milyon YTL'yi aşmamış olması, imalat sanayi sektöründe faaliyet göstermesi, KOSGEB'e kayıtlı ve ihracat taahhüt eden KOBİ'ler arasında yer almasıdır."


Bu programdan yararlanmak isteyen KOBİ'lerin 15 Eylül tarihinden itibaren Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası'na müracaat ederek bu sağlanan imkanlardan yararlanma fırsatını bulacaklarını belirten Mehmet Yüksel, KOSGEB kaydı olan ihracatçı KOBİ'lerin direk bankalara müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?