2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kocasert görevi devraldı

DETKİB'DE KOCASERT GÖREVİ DEVRALDI

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) başkanlığını vekaleten yürüten Hüseyin Memişoğlu, genel kurulda başkanlığa seçilen Süleyman Kocasert'e başkanlığı devretti.

DETKİB binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Hüseyin Memişoğlu, 3 aylık sürede çok çalıştıklarını ve çok fazla toplantı yaptıklarını belirterek "Yönetimdeki arkadaşlara özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetimle de aynı başarıları yakalayacağımıza inanıyorum" dedi. Konuşmasının ardından mazbatayı yeni başkan Süleyman Kocasert' e veren Hüseyin Memişoğlu, Kocasert'e DETKİB rozeti de taktı. DETKİB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Süleyman Kocasert ise, eski yönetimin çok çalışarak çıtayı yükselttiğini ifade ederek, "Biz de bu bayrağı daha da yukarı çıkarmak için çalışacağız. Eski yönetimdeki bazı arkadaşlar yeni yönetimde de var. Biz bununla gurur duyuyoruz" dedi.

Toplantıda ayrıca ilk 4 ayın ihracat değerlendirmesi de yapıldı. DETKİB tarafından yapılan açıklamada bu yılın ilk 4 ayında Denizli'den yapılan tekstil ve konfeksiyon ihraatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.80 artarak 388 milyon 856 bin 515 dolara yükseldiği belirtildi. Bu yılın Nisan ayı içinde kayda alınan tekstil ve konfeksiyon ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24.28 artarak 88 milyon 593 bin dolara ulaştığı kaydedildi. Denizli'den bu yılın ilk 4 ayında yapılan tekstil ve konfeksiyon ihracatının üç ana kalemini oluşturan mamüllerden bornoz sabahlık ihracatında yüzde 3, havlu ihracatında yüzde 23, çarşaf-nevresim ihracatında ise yüzde 13 artış meydana geldiği, bu üç kalemin toplam ihracat içindeki payının ise yüzde 56.4 olduğu açıklandı. Bu yıl AB'ye yapılan ihracatın ise geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 artarak 311 milyon 988 bin dolara ulaştığı, bu rakamın da toplam ihracatın yaklaşık yüzde 80.23'ünü oluşturduğu belirtildi. Denizli'den 111 ülkeye yapılan ihracat rakamlarına göre ilk üç sırayı alan ülkelerden Almanya'ya yönelik ihracatta yüzde 21.5, İtalya'ya yapılan ihracatta yüzde 55.5, Fransa'ya yapılan ihracatta da yüzde 12'lik artış meydana geldi.

DETKİB Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye'nin son 5 aydır iki haneli rakamlarla büyüdüğünü ve bunun da büyük bir başarı olduğunu belirterek, "Denizli ihracat konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde yoluna devam ediyor. İnşallah bu böyle devam eder" şeklinde konuştu.

DETKİB'DE KOCASERT GÖREVİ DEVRALDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:27:02
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?