2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Konservatuvar kayıtları başladı

DENİZLİ BELEDİYE KONSERVATUVARI KAYITLARI BAŞLADI

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı konservatuvarda yeni dönem kurs kayıtları başladı.

Denizli Belediyesi belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlerini de sürdürüyor. Denizli Belediye Konservatuvarı her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavla öğrenci alınacağı, Eylül ayının sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olanların konservatuvar eğitimi almaya hak kazanacağı açıklandı. Yapılan açıklamada, 27-28-29 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek yetenek sınavı sonrasında kazanan adayların 4 Ekim 2010 tarihinde kayıtlarının yapılacağı belirtildi.

Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Müziği Çocuk Korosu bölümüne 20'şer, ud bölümüne 5, ney, keman ve piyano bölümüne 15, gitar bölümüne 80, bağlama bölümüne 40, halk oyunları bölümüne 120 ve kaval bölümüne 10 öğrencinin alınacağını belirten Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, "1987 yılından beri konservatuvarımızda eğitimlerimize devam ediyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin saygın orkestraları tarafından kabul görüyor, önde gelen sanat kurumlarının yarışmalarını kazanarak solo konser ve resital hakkı elde edebiliyorlar" diye konuştu.

Müziğin hem çok etkili bir eğitim aracı, hem de çok önemli bir eğitim alanı olduğunu kaydeden Otaklı, "Müziğin temel eğitimindeki ilk amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasında müzik imgesini geliştirmek, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını kesinleştirmektir" dedi. Hüdaverdi Otaklı, konservatuar kurslarında ücret alınmadığını belirterek, başvuruların bir önceki yıla oranla daha fazla olacağını söyledi.

DENİZLİ BELEDİYE KONSERVATUVARI KAYITLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 10:28:00
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 23:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?