2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Konteyner yerine çöp bidonu kullanımı

Denizli Belediyesi, 42 mahallede sürdürdüğü konteynırı yerine çöp bidonu kullanımı uygulamasını, Akkonak, Topraklık, Değirmenönü, Karaman ve Merkezefendi mahallelerinde de başlatıyor.

Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu mahallelerde 13 Mayıs 2009 tarihinden itibaren çöp konteynırları kaldırılarak, yerine çöp bidonları kullanılacağı belirtildi. .Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, uygulamaya geçilecek mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenledi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Rafet Şahin de toplantılara katılarak, vatandaşları bilgilendirdi.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, temiz bir Denizli'de yaşamanın hedeflendiğini belirterek, "Mahallelerde toplantı düzenleyerek broşürler dağıtıp vatandaşları çöp konusunda bilgilendiriyoruz. Çöplerin topanması konusunda bidon uygulamasına geçiyoruz. 5 haneye kadar olan apartmanlarda 120 litrelik küçük bidon, daha büyük hanelerde ise 240 litrelik büyük bidonlar kullanılacak. Böylece Denizli içinde hiçbir şekilde çöp poşeti görülmeyecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?