2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Konut projeleri için tek ev yıkılmaycak

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli'de konut projeleri için tek bir evin bile yıkılmayacağını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, halkla buluşma toplantıları çerçevesinde Karşıyaka, Aktepe, Deliktaş, İlbade ve Bakırlı mahallelerinde vatandaşla bir araya geldi. Zeybekci, 5 yılda yapılanları ve gelecek 5 yıl için hazırlanan projelerini anlattı.

Bu bölgelerde konut projeleri için evlerin yıkılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirten Zeybekci, Denizli'de gecekondu dönüşüm projelerinin bitirildiğini ve bu mahallelerde yıllardır ihmal edilen 18. madde uygulamasını tamamladığını söyledi. Evlerin yıkılması ve gecekondu dönüşüm projesinin söz konusu olmadığını belirten Nihat Zeybekci, daha modern yaşam alanları oluşturulması için halktan talep gelmesi ve karşılıklı uzlaşma sağlanması halinde Denizli Belediyesi'nin üzerine düşen görevi yerine getireceğini de ifade etti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çalışmaları çerçevesinde esnaf odası temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Ali Alaybeyoğlu, Şamil Çınar ve Mahmud Güngör ile aralarında Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol'un da bulunduğu çok sayıda esnaf temsilcisi katıldı. Nihat Zeybekci, verilen hizmetlerle Denizli'nin nereden nereye gelindiğinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

5 yıl önce verdiği sözleri hatırlatan başkan Zeybekci, "O dönemde kapı kapı gezip çarşaf çarşaf yapacaklarımızı beyan ettik. 5 yıllık süreçte bu sözlerimizi yerine getirdik. Bize verilen emanete nasıl sahip çıktığımızı herkes görüyor.Köprülü kavşakları, yaya üst geçitleri, 2 katına çıkan yeşil alanlar, İncilipınar, Çamlık, Sümerpark, Meclis Caddesi, kapalı pazaryerleri, Denizli'nin giriş çıkışları, 6 bin 197 konut, 110 milyon liralık alt yapı hizmeti, 100 basketbol ve voleybol sahası, etüt merkezleri, bilgi evleri, kapalı spor salonları, sentetik çim sahalar ve daha bir çok projeyi hayata geçirmeyi başardık. Şimdi mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyoruz. Tamamına yakınından da helallik aldık" dedi.

Esnaf Odaları Başkanı Musa Çelikkol da, Denizli'deki son yıllardaki olumlu değişimin herkes tarafından taktir edildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?