7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

'Korku ile kaplı' TIR Denizli'de

Türkiye Şizofreni Hastalıkları Federasyonu ile Johnson ve Johnson iş birliğiyle Türkiye'ye ilk kez gelen "Korku ile kaplı" TIR, Denizli'ye geldi. 

Bir şizofreni hastasının evinden 5 dakikalığına ekmek almak için çıktığı sırada yaşadıklarının simülatör ortamında canlandıran "Korku ile Kaplı" isimli TIR, Denizli'de büyük ilgi gördü. İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı'nda ziyaretçilere açılan TIR hakkında bilgi veren Johnson ve Johnson Grubundan Dr. Koray Yıldız, 2001 yılında geliştirilen TIR'ın "gör, hisset, paylaş" projesi kapsamında Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Yıldız, TIR'ın, Türkiye Şizofreni Dernekleri Federasyonu desteğiyle 23 Ekim'den bu yana yollarda olduğunu ve bu güne kadar bin 300 kilometre yol yaptığı, TIR'ı da bin 200 kişinin ziyaret ettiğini anlattı. Yıldız, psikiyatri dünyasının liderlerinin danışmanlığında geliştirilen ve mobil bir simülatör olan TIR'da Türkçe dahil 7 dilde bir şizofreni hastasının günlük hayatından 5 dakikalık bir kesit yayınlandığını söyledi. Hedefin şizofreni hastalarının yaşadıklarının topluma yansıtılması olduğunu söyleyen Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hasan Herken ise,
kamuoyunda şizofreni hastalığına dair bilinen yanlış-olumsuz ön yargıların azaltılması ve hastalığa dair bilincin artırılması için atılan bu adımdan herkesin yararlanması gerektiğini söyledi. 

TIR, Denizli'den sonra Antalya ve Ankara'da ziyarete açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 18:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin balkan IP: 88.234.47.xxx Tarih : 7.11.2007 10:06:17

aslında bsna güzel geldi ama ben ziyaret edebilirmiyim acaba