5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

KÖYDES'in ilk projesi hayata geçti

Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) çerçevesinde başlatılan çalışmalar neticesinde Denizli'nin Çameli İlçesi'ne bağlı Elmalı ve Emecik köyleri içme suyuna kavuşurken, bu çalışmanın KÖYDES kapsamında ilk bitirilen proje olduğu belirtildi. 

Denizli'nin Çameli İlçesi'ne bağlı Elmalı ve Emecik köylerinin içme suyuna kavuşması sebebiyle 2 köyde tören düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Gazi Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksektepe ve Mehmet Salih Erdoğan, Çameli Kaymakamı Hüseyin Avcı, Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Elmalı Köyü'ndeki ilk törende konuşan Elmalı Muhtarı Baha Ken, köylerine su gelmesi için 15 yıl önce yapılan ancak hayata geçirilemeyen projenin tamamlanarak suya kavuşmalarından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Vali Şimşek, Elmalı'ya şu ana kadar su getirilememesinin nedeninin kaynak eksikliği olduğunu belirterek, Elmalı Köyü'nün KÖYDES Projesi kapsamında ilk projelendirilen ve ilk bitirilen proje olarak tarihe geçtiğini söyledi. Bu projenin bitirilmesi konusunda 2 yıl gibi bir süre verildiğini ancak, 3.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ifade eden Vali Şimşek, "Türkiye'de yatırımların sürüncemede kalma devri bitmiştir. Projeler hazırlanır, ödenek ayrılır ve en kısa sürede de yatırımlar bitirilir. Artık halkımıza umut dağıtmıyoruz. Eğer bir işi yapacaksak, ne zaman ve nasıl yapacağımızı açık ve net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Biz Elmalı'ya su getireceğiz dediğimizde kimse inanmadı. Çünkü 15 yıldır yapılmamış. Ama biz kaynağımızı ayırdık ve şu anda da yaptık. Önce Elmalı'da sonra Emecik'te ve İl Özel İdaremizin kıt kaynaklarından destek vererek Güzelpınar'da içme suyu problemlerini çözdük. Elmalı Köyü'nde 3.5 ayda yapılan çalışmalarda 16 kilometre isale hattı, 36 kilometre de şebeke hattı yapıldı. Bu yapılan işin büyüklüğünü göstermektedir. 200 olan abone sayısının en az 600'e çıkarılması gerekiyor. Bu konuda evin erkeklerine görev düşüyor. Kadınlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, çamaşır makinesi ve diğer araçları kullanabilmeleri için bir an önce abonelerini almaları gerekmektedir. KÖYDES Projesi kapsamında Çameli'ye daha çok hizmetler yapılacak" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Şimşek ve köy kadınları tarafından kurdele kesilip su vanaları açılarak Elmalı Köyü'ne su verildi. 

Elmalı Köyü'nün ardından Emecik Köyü'nde düzenlenen törende de kısa bir konuşma yapan Vali Şimşek, Emecik Köyü'nde hizmetlerin getirilmesi sırasında çetin doğa koşullarıyla mücadele edildiğini söyledi. Burada da su istasyonlarının açılışı yapıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 17:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?