2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kredi Garanti Fonu hizmete girdi

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermek, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmek amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) Denizli'de hizmet vermeye başladı. Ziraat Bankası Denizli Şubesi'nin zemin katında hizmete giren KGF'nin açılışına Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz katıldı.


KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, yaptığı konuşmada özellikle yeni ve küçük işletmelerin banka kredisine ulaşmasının çok güçlü bir teminatı gerekli kılmakta olduğunu ifade ederek, "KOBİ'ler yarattıkları katma değer ve istihdamla ekonomimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ülkemizde her ne kadar KOBİ'lerimizin sorunları yapısal ve maliyetteki girdiler gibi görünse de, esas sorunun finansmana ulaşmak olduğunu biliyoruz. 11'inci şube olarak Denizli'de açıyoruz. Yıl sonu hedefimiz 17 şubeydi. 14. şubemiz şu an fiili olarak çalışıyor. Ama resmi açılış olarak Denizli'de 11'inci şubeyi açıyoruz. Kalan 3 tanesinin de açılışını kısa zamanda yapacağız" dedi.


2007 yılı başından 2008 yılı son ayına kadar 180 milyon YTL'lik kredi sağlandığını anlatan Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: "Şu an riskimiz 138 milyon YTL. Şu ana kadar Denizli'de sağlanan kredi 21 milyon 67 bin YTL. Bil fiil alınmış kullandırılmış kredi miktarı 11 milyon 435 bin YTL'dir. KGF olarak bizim onay verip şu an kullanılmayı bekleyen kredi miktarı 9 milyon 431 bin YTL'dir."


Konuşmanın ardından KGF'nin açılışı Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 19:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?