2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kredi kartı operasyonuna 7 tutuklama

DENİZLİ'DE KREDİ KARTI OPERASYONU: 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli'de kart, manyetik şerit sahteciliği, banka veya kredi kartını kötüye kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nca, organize kart sahteciliği, manyetik şerit sahteciliği, banka veya kredi kartını kötüye kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik yapılan istihbari çalışma sonucunda, Denizli merkez ve ilçelerinde İ.E. liderliğinde Ö.G., M.A., K.Ö., A.Ö., C.K. ve Y.K. isimli şahısların sahte kredi kartı basmak suretiyle kopyalanmış pos cihazı kullandıkları ve iş yerleri ile anlaşarak komisyon karşılığı banka hesaplarından para çekmek için uygun

şahıs ve şirketler aradıkları haberi alındı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda 7 şahsın faaliyetinin delillendirilmesini müteakip düzenlenen operasyonda şüpheliler suçüstü yakalandılar. Yakalanan şahıların üst ve araçlarında yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı tespit edilen 2 otomobil, bir kart okuyucu ve kopyalayıcı cihaz, bir bilgisiyar, bir modem, 260 bin TL limitli 14 adet kopyalanmış sahte kredi kartı, üzerinde manyetik şerit bulunan kopyalanmaya hazır 84 sahte kredi kartı, 5 adet cep telefonu ve bu telefonlarda kullanılan 5 sim kart ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak adliyeye sevkedilen 7 şüphelinin mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:17:04
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 23:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?