2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kredili 8 bin araca icra

Denizli'de  kredi ile alınan, ancak sahiplerinin taksitlerini ödemekte güçlük çektiği 8 bin araç için bankalar icra takibi başlattı.

Denizli Barosu Genel Sekreteri Müjdat İlhan, sahiplerinin banka kredilerini ödeyememeleri nedeniyle kentte 8 bin aracın icralık durumda olduğunu, yediemin depolarının yetersiz kaldığını söyledi. Bankaların hem bu nedenle, hem de hukuki süreçte zaman kaybetmemek ve zarar etmemek için kredi borçlularına ek süreler tanıyıp, borçlarını tahsil etme yolunu seçtiğini kaydeden Müjdat İlhan şunları söyledi:

“Şehrin çeşitli noktalarındaki yediemin depoları, el konulan araçların muhafazasına yetmiyor. Kent merkezindeki dört depoda şu an çoğunluğu sıfır, en az 500 araç rehin durumda. Ekonomik gidişatta zincirin halkaları teker teker kopuyor. Ülkemizde 18 yaşını geçmiş 46 milyon seçmen var. Bu aynı zamanda kredi kullanabileceklerin de sayısı. Elde edilen verilere bakıldığında ise, ülkemizde 41 milyon kredi borçlusu bulunuyor. Bu artış, son 6 yıllık serüvenin eseri. Halkımız, tüketim toplumu olmaya özendiriliyor. Bu nedenle de vatandaşımız başta araç olmak üzere, konut ve tüketici kredileri kullanarak gelecek on yıllarını ipotek altına alıyor.”

KREDİLİ KONUTLAR DA KORKUTUYOR

Bunun somut örneğinin Denizli’de yaşandığını belirden Müjdat İlhan. “Kredilerle sıfır kilometre araç satışı patladı. Ancak bu devasa artış, sonrasında yaşanan ödeme sıkıntıları nedeniyle binlerce icra takibine dönüştü. En büyük korkumuz ise, neredeyse bir insan ömrü kadar olan ve meblağları çok yüksek konut kredilerinde de icra dosyalarının arka arkaya patlayacak olmasıdır. Bu durum ülkeyi iyice dar boğaza sürükleyecektir. Denizli'de banka kredisiyle alınan 8 bin aracın icralık olması düşündürücüdür.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nur IP: 88.253.182.xxx Tarih : 28.07.2008 23:39:29

borcum var aracıma icra el koymuşmu koymamış mı nerden öğrenebilirim teşekkürler