3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Kristal Horoz' ödülleri verildi

BAKAN KAVAF KRİSTAL HOROZ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve Denizli Ticaret Odası tarafından bu yıl yıl ilk kez düzenlenen Kristal Horoz Gazetecilik Yarışması'nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Karahayıt Rıchmond Otel'de düzenlenen ödül törenine Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Vekili Salih Melek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve çok sayıda davetli katıldı. Denizli Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Öztürk ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'in açılış konuşmalarıyla başlayan ödül gecesinde konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, gazetecilerin kamunun hiç

susmayan sesi olduğunu, büyük sorumluluk taşıdığını belirterek, "Basının kamusal görevleri içinde son derece önemli olanlardan biri de kamuoyu oluşturmaktır. Demokrasi ile kamuoyu arasındaki güçlü bağ, yerel kamuoyunun ve dolayısıyla yerel basının önemini ortaya çıkarmaktadır. Yerel medya mensupları, yerel yöneticiler ve halkla çok yakın ilişki içinde bulunduklarından demokrasi kültürünün de ilk basamaklarını oluşturmakta, bu alanlarda da önemli katkıları söz konusu olmaktadır. Demokrasi çok sesliliktir.

Özellikle Anadolu basını, çok sesliliğin ifadesidir. Yerel basın ne kadar güçlüyse yerelin sesi, ülke genelinde o denli güçlü duyulacaktır. Gazetecilik dünyanın en güzel, en heyecanlı, en zor mesleğidir. Kamunun hiç susmayan sesi olan gazetecilerin sorumluluğu çok büyüktür. Bilgi ve haber aktarımı herhangi bir ticari mal ve hizmetten farklı olarak toplumsal bir nitelik taşır. Gazeteci, ilettiği her haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenir ve paylaşır" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli dallarda ödül almaya hak kazanan basın mensuplarına ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarına ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 14:22:01
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 21:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?