2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kriz için alışveriş

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından, yaşanan ekonomik krizin etkilerini en aza indirmek için "Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı Kampanyası" başlatıldı.


Yaklaşık 12 bin üyesi bulunan DTO, hem vatandaşların ihtiyaçlarını ertelememesi hem de işletmelerin iş yapabilmesi için başlattığı kampanyayı tanıttı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kampanya ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Özellikle son bir yılda küresel kriz adı altında finansal bir krizin başladığını belirten Necdet Özer, "Henüz bu kriz ülkemize tamamen yansımadı ama bir takım sıkıntılar
baş gösteriyor. Kriz henüz yansımadı sadece ateşinin korunu hissediyoruz. DTO yönetimi olarak vakit kaybetmeden böyle bir kampanya yapmamız gerektiğini düşündük" dedi.

Dünyada baş gösteren krizin bilinçsiz bir tüketim ve borçlanmayla başladığını belirten Necdet Özer, şöyle konuştu: "İnsan vücudunda da hastalık aynı şekilde olur. Bir hastanın panzehiri de kendi cinsinden olur. Krizi körükleyen nedenlerden biri de ekonomik kriz diye diye alışveriş psikolojisinin bozulduğunu görmekteyiz. Burada artık hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Halkımız bilinçli bir şekilde tüketim yapmalı. İmkanları doğrultusunda tüketim yaparak üretim kapılarını açmalı. Bu da istihdam kapısını açacaktır."


Sanayici, işadamları ve işletmelerin yaklaşık bir yıldır fedakarlık yaptıklarını ve ayakta durmak için her girişimde bulunduğunu belirten Necdet Özer, kampanyayla bu fedakarlığın sürdürülmesini istedi. Burada fedakarlık yapması gerekenin iş adamları, sanayici ve iş yerleri olduğunu anlatan Özer, şunları söyledi: "Eğer bir ürünü 10'a satıyorsa, bu kampanya hatırına 7'ye kurtarıyorsa 7'ye, 8'e kurtarıyorsa 8'e satmalı. Kendi karından fedakarlık yaparak hem kendisi hem tüketici hem ülke kazanmalı. İnşallah ülke ve Denizli için hayırlı olur. Bu düşünceyle yola çıktık."
Yaklaşık 30-40 bin civarında faal işletme olduğunu belirten Necdet Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece satış ve tüketime neden olan mağazalar değil, kahvehaneden pastaneye, otellerden restaurantlara kadar herkesin bu kampanyaya katılmasını bekliyoruz. Kendi indirim ve avantajları kullanırlarsa Denizli bu kriz ekonomisinden ve psikolojisinden kurtulur."


DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve oda yetkilileri, iş yerlerini ziyaret ederek kampanyanın logosunu verdi, kampanyaya destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?