3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Kriz sadece Denizli'de değil'

DENİZLİ'DE SİGORTALI İŞÇİ SAYISINDA ARTIŞ

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, son aylarda sigortalı çalışan sayısının arttığını söyledi.

Ahilik Kültürü Haftası Denizli'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bayramyeri Meydanı'nda düzenlenen törende Şed Kuşanma merasimi yapılırken, dokumacı Fatih Özyürek'e başarı belgesi verildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve davetlilerin katıldığı tören Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ, Ahilik Kültürü'nün geçmişi hakkında bilgi verdi. Törende konuşan Denizli Valisi Yavuz Erkmen de Denizli'de Ahilik Kültürü Haftası'nın kutlamanın ötesinde yaşanarak ve yaşatılarak bugünlere gelindiğini söyledi. Ahilik kültüründe Türkiye'de Denizli'nin çok daha ön plana çıktığını söyleyen Vali Erkmen, şöyle konuştu: "Ahilik bizim binlerce yıla dayanan bir kültürümüz. Bu kültürü biz yaşatmak mecburiyetindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, bizim sağlam olması ile övündüğümüz çok temel iki konumuz var. Biri aile yapımızın sağlamlığı diğeri toplumsal yapımızın, dayanışmanın ön plana çıkmış olması. İşte toplumsal dayanışmanın en çarpıcı örneği Ahilik kültürüdür."

Son günlerde ekonomik kriz nedeniyle gündeme gelen Denizlili sanayicilerin durumları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Erkmen, şunları söyledi: "Son zamanlarda hepimizi üzen bazı konular oluyor. Biz basını, esnafı ve sanayicisiyle bir bütünüz. Eğer bir sorun varsa bu hepimizi etkiler iyilik varsa hepimize yansır. Onun için bizim birlik beraberlik bütünlük içerisinde davranmamız lazım. Türkiye'nin değişik yerlerinde yer alan benzer örnekler, ön plana çıkartılmayıp Denizli'nin ön plana çıkartılması bizi üzüyor. Denizli bugüne kadar çalışkanlığı ile üretkenliği ile müteşebbisliği ile ülkemizde haklı bir yere gelmiştir ve bu devam edecektir."

İŞLER YAVAŞ YAVAŞ AÇILIYOR

Denizli'deki firmaların büyük çoğunluğunun ihracat yapması sebebiyle yaşanan ekonomik krizden etkilendiğini anlatan Erkmen, son aylarda sigortalı çalışan sayısının arttığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Sigortalı sayıları her yıl ortalama artarak geliyor. 103 binlerden başlamış 140 bine doğru çıkmış. Geçen yılın Ekim Kasım aylarından itibaren düşüş söz konusu. En son Nisan ayında 129 bin sigortalımızla en alt noktaya gelinmiş. Ama Nisan ayından itibaren her ay bin- iki bin ilave ile Ağustos ayı sonu itibariyle bu rakam 134.219'a çıkmıştır. Yani Nisan ayındaki o dip noktadan yavaş yavaş yukarıya doğru çıkılmaktadır. Bu bize işlerin açılmakta olduğunu ve bu siparişler nedeniyle arkadaşlarımızın tezgahlarının yavaş yavaş açıldığını göstermektedir."

MORALİMİZİ YÜKSEK TUTALIM

Ekonomik krizin ardından yaşanan güçlüklerin elbirliği ile aşılacağını belirten Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bir bütünüz, iyiliğe de birlikte sevineceğiz kötülükte de birlikte üzüleceğiz. Hepimizin gayesi, hangi gruptan olursa olsun hepimizin yüzünün gülmesi. Onun için bizim gücümüzü birleştirmemiz, moralimizi yüksek tutmamız lazım. Aksi takdirde biz dayanışmamızı kaybederiz. Ne bir iki arkadaşımızın konumunu gösterip her şey çok iyi diyebiliriz ne de durumunun kötü olduğunu görüp her şey kötü diyebiliriz. Geçen yılın sonunda başlayan sıkıntının yansımalarını görüyoruz. Ama olumluya doğru gidişini görmemiz lazım. Onun için lütfen gerçekçi olalım. Aksi takdirde kendimize kötülük yapmış oluruz. Biz şu an yurt dışından siparişlerin açıldığını memnuniyetle görüyoruz."

Konuşmaların ardından Dokumacı Fatih Özyürek'e Vali Yavuz Erkmen tarafından Başarı Belgesi ve ödül verildi.

DENİZLİ'DE SİGORTALI İŞÇİ SAYISINDA ARTIŞ
DENİZLİ'DE SİGORTALI İŞÇİ SAYISINDA ARTIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 18:11:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 18:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?