2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Krize karşı dayanışma

Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) başlattığı, 'Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı Kampanyası'na, kent esnafından tam destek geldi.

DTO Başkanı Necdet Özer, kampanyanın başlatılmasıyla birlikte esnafların indirim, vatandaşların da alışveriş yaptığını belirterek, "Bu sayede kampanya esnafın da yüzünü güldürdü" dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'yi de yakından etkileyen ekonomik krizin esnafın üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için harekete geçen Denizli Ticaret Odası, geçtiğimiz aylarda 'Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı' isimli kampanyayı düzenlemişti. 31 Aralık'a kadar sürmesi planlanan kampanya alınan olumlu sonuç nedeniyle uzatıldı. Kampanya ile birlikte esnaf ve tüketici arasında ucuzluk köprüsü oluşturularak, özellikle küçük ölçekli işletmelerin rahat bir nefes alması sağlanırken, kampanyaya yaklaşık 9 bin oda üyesinin katıldığı öğrenildi.

Denizli Ticaret Odası olarak düzenledikleri kampanya ile ekonomik kriz ve yansımalarına dur demek istediklerini söyleyen Necdet Özer, "Denizli, sahip olduğu dinamiklerle diğer şehirlerden her zaman farklı bir yere sahip olmuştur. Bugün sevinerek ifade etmek istiyorum ki, oda olarak düzenlemiş olduğumuz kampanya üyelerimizin yoğun katılımı ile başarılı bir şekilde hayata geçmiştir. Denizli esnafı ve tüccarı, bugüne kadar hep kendi ayakları üzerinde durmayı başarmıştır ve başaracaktır. Evet, bir kriz vardır ancak biz girişimcilik ve dayanışma ruhumuz ile tüm olumsuzlukların üzerinden gelebilecek bir kapasitedeyiz'' dedi.

Kampanya dönemi içerisinde oda olarak yalnız kalmadıklarını ifade eden Başkan Özer, kendilerine destek olan tüm oda ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Düzenledikleri kampanyanın sadece süre açısından sona erdiğini ancak her zaman esnaf ve tüccarın yanında olduklarını ifade eden Özer, Denizli'de üretim ve istihdamın devam etmesi için alışveriş yapmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi. Denizlili tüketicilere 'İsraf etmeyin, yeteri kadar alın' çağrısı yapan Başkan Özer, "İçinde bulunduğumuz sıkıntılı ortamdan ancak bilinçli tüketim ile çıkabiliriz. Denizli halkına israf edercesine alışveriş yapın elbette demiyoruz. İhtiyaçlarını ertelemesinler yeter. Bugünkü gelinen noktada yaklaşık 9 bin üyemiz bize geri dönerek kampanyamıza destek oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 23:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?