3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Küçük ressamların büyük başarısı

Denizli'nin Çivril İlçesine bağlı Özdemirci Beldesi'nde Özdemirci İlköğretim okulu öğrencileri bir boya firması tarafından açılan resim yarışmasında 10 madalya ve 120 başarı belgesi kazandı.

Özdemirci İlköğretim Okulu 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Ocak ayında yapılan yarışmaya 200'e yakın sulu boya ve pastel resmi ile katıldı. Öğrencilerin yaptığı resimleri İstanbul'a gönderdiklerini belirten Özdemirci İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kundakçı, yurdun dört bir yanından gönderilen binlerce resmin jüri tarafından elemeye alındığını söyledi.

Okulun resim öğretmeni Havva Tutar'ın teşvikiyle, okullar için pastel, kalem ve sulu boya üreten bir firmanın açtığı yarışmaya katıldıklarını ifade eden Hüseyin Kundakçı, "Öğrencilerimiz yarışma için hayallerinde doğa manzaralarını, köy hayatını, trafik kurallarını, çevre temizliğini, çocuk oyunlarını ve baharı anlatan resimler yaptı. Öğrencilerimizin eserlerini önce okulumuzda elemeden geçirdik, sonra da 200'e yakın resmi yarışmaya gönderdik. Ocak ayında yapılan yarışmada öğrencilerimizin eserleri ödüllerin büyük bölümünü kazandı. Firma tarafından da öğrencilerimize ait 10 madalya ve 120 başarı belgesi okulumuza gönderildi" dedi.

Okul öğrencilerinin sanatla ilgili bir yarışmada büyük başarı kazanmalarının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Kundakçı, "Öğrencilerimiz sanatta olduğu kadar derslerinde de çok başarılı olacaklar. Önümüzdeki sınavlara öğrencilerimizi çok iyi hazırlıyoruz. Hafta sonları okulumuzda açtığımız kurslarla öğrencilerimizin derslerine destek veriyoruz. Okulumuzun ismini daha bir çok alanda başarı ile duyurmayı hedefledik" dedi

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 15:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?