2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kuduz kedi panik yarattı

Denizli'de Merkez´e bağlı Göveçlik Beldesi´nde iki kişiyi ısıran sokak kedisinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Korku ve panik yaşanan belde karantina altına alınarak giriş ve çıkışlarına ``Bu kasabada kuduz hastalığı vardır'' yazılı pankart asıldı.

Bir sokak kedisi 8 Temmuz Salı günü 28 yaşındaki Meliha Açıkgöz´e saldırarak ısırdı. Sokak kedisi daha sonra da 9 yaşındaki Mert Öztürk´ü ısırdı. Öztürk´ün yakınları tarafından yakalanan kedi, belediyeye götürülerek teslim edildi. Kedinin kısa süre sonra ölmesi üzerine Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bilgi verildi. Kedinin başı Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince, İzmir'deki Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü´ne gönderildi. Enstitüde yapılan incelemede, kedinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine Göveçlik Beldesi karantina altına alındı. Belde girişine ``Bu kasabada kuduz hastalığı vardır'' yazılı pankart asılarak, altı ay küçük ve büyükbaş hayvan girişine yasaklandı.

Meliha Açıkgöz, kendisini ısıran sokak kedisini zaman zaman beslediğini belirterek, ``Neye uğradığımı şaşırdım. Birden arkamdan gelerek kolumu ısırdı. Çok korktum. Kolumu sallayınca kedi yere düştü. Daha sonra yine saldırmak için üzerime geldi. Eve kaçarak kurtuldum. Daha sonra kedinin kuduz olduğunu öğrenince çok korktum. Şimdi aşılarım yapılıyor'' dedi.

Mert Öztürk de evlerinin önünde oynarken, birden kedinin gelip bacağından ısırdığını anlatıp, ``Komşularımız hemen geldi. Kedi bacağımı bir türlü bırakmadı. Pantolonumun üzerinden bacağımı ısırmıştı. Pantolonumu çıkardım ve kedinin dişlerinden kurtuldum. Komşularımız kediyi yakalayarak bir çuvala koydu ve belediyeye götürdü. Kedi üç saat sonra ölmüş'' dedi.

Göveçlik Belediye Başkanı Erdoğan Akman (AKP) gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirterek, ``Artık korkulacak bir durum yok. İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Göveçlik Belediyesi alarmda. Isırılanlar aşılandı. Bunun yanında bütün sokak hayvanlarıyla evcil olan büyük ve küçükbaş hayvanlar aşılanıyor'' diye konuştu

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 17:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?