2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kulübü icraya verenlere ihraç

Denizlispor’da 4.Ali İpek dönemi başladı. Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için dün gece yeniden yapılan Denizlispor Olağan Kongresi’nde seçimlere tek listeyle giren Ali İpek, oy kullanan 96 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eski başkan ile yöneticilerin de katıldığı kongrede Denizlispor’un yeniden yapılanma sürecini tamamlamak üzere olduğunu belirten Ali İpek, kulübün borcunun da büyük oranda düşürüldüğünü söyledi.

Denizlispor’un son yıllarda zor günler geçirdiğini ancak bunun bir geçiş süreci olduğunu belirten Ali İpek, “Denizlispor’un bundan sonra önü açık. Zor yılları yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Bu konuda bize destek veren başta valimiz ve belediye başkanımız olmak üzere tüm camiaya teşekkür ederim. Daha önceki yönetimde görev almış ancak yeni yönetimde bulunmayan arkadaşlarımın da bugünlere gelmemizde büyük emekleri var. Zorlu dönemi birlikte geçtik. Onlara da teşekkür ederim” dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, tüm Denizlililer’in özellikle de sivil toplum örgütlerinin Denizlispor’a manevi desteğin yanı sıra maddi destek vermesini isterken, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizlispor’un Denizli sanayisi gibi bir marka olduğunu ve bu markayı korumak zorunda olduklarını ifade etti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin artık bir spor şehri haline gelmeye başladığını, spor salonlarından semt sahalarına kadar gençlerin spor yapması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, “Denizli Atatürk Stadı’nın ya mevcut yerinde, ya da başka bir yerde yeniden yapılması için netleşmiş fikirler olmasa da düşüncelerimiz var. Denizli Atatürk Stadı, sinemalarıyla, dinlenme yerleriyle, alışveriş merkezleriyle sabah girildiğinde maç saatine kadar hoşça vakit geçirilebilecek bir yer olmalı. Şu anda bu konuda fikir alışverişlerimiz sürüyor” dedi.

Denizlispor olağan kongresinde en dikkat çekici konu ise, daha önce başkan ve yöneticilik yapmış ancak alacakları sebebiyle kulübü icraya veren isimlerin üyelikten ihracının gündeme alınması oldu. Daha önce görev almış ve kulübü icraya verenlerin ihracı oy birliğiyle kabul edilirken, tüzük değişikliğiyle daha önce 25 olan yönetim kurulu üyesi sayısı da 15’e düşürüldü.

Kongre sonucunda Rıdvan Erdemir, Suat Küçüker, Mehmet Bayken, Yavuz Dalaman ve Kaan Şanlıkan ilk defa yönetimde yer alırken, eski yönetimden 15 kişi görev almadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?