3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kurban pazarında şaşırtan koyun

Denizli’deki hayvan pazarında satışa çıkarılan koyunun karnında ve sırtındaki Arapça "Allah" yazısı görenleri hayrete düşürüyor. Koyunun karnında ve sırtındaki yazıyı gören vatandaşlar ise toplanarak yazıyı görebilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Afyon ilinin Başmakçı İlçesi’nde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet Ali Koyun, "Koyunun yünlerini kırptıktan sonra karnında yazı gördüm. Okuyan birine okuttum. "Allah" yazılı olduğunu öyle öğrendim. Bir ay oldu farkedeli. Konuştuğum kişilere söyledim. Satmak istemiyorum ama maddi imkanım yetersiz olduğu için satmak zorundayım" dedi.

Koyunun karnında ve sırtındaki "Allah" yazısını gören kurban pazarındaki vatandaşlar ise toplanarak yazıyı görebilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Kurbanlık almak isteyen bir vatandaş, koyuna paha biçilemeyeceğini ama yazının hatırı için koyuna 500 milyon verdi. Ancak koyunun sahibi, 1 milyar isteyince, pazarlık sonucu 600 milyona satıldı. Koyunun sahibi ve vatandaşlar, karnında "Allah" yazısı bulunan koyunla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 12:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?