2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kuru fasülyeye doyuran şenlik

Denizli’nin Bozkurt ilçesine bağlı bağlı Hayrettin Köyü’nde Kuru fasulye ve Yayla Şenliği yapıldı.

Festivale Vali Yavuz Erkmen, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, kaymakamlar, siyasi ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.Denizli Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan festival açılış konuşmaları ile devam etti.

Bozkurt Kaymakamı Yasin Öztürk, festivalin ikincisinin düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını, bu tür etkinliklerin birlikteliğin ve yardımlaşmanın bir göstergesi olduğunu ve yeni kuşaklara aktarılmasında büyük önem taşıdığını söyledi.Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, insanların geçmişine ne kadar sahip çıkarlarsa o kadar güçlü gelecekler kurabileceklerini, Hayrettin Köyü halkının da bu tür etkinlikleri düzenledikleri için tebrik etti.

Vali Yavuz Erkmen ise, festivallerin amacının yöreyi ön plana çıkartmak olduğu kadar, birliktelik ve beraberliğinde devamı olduğunu söyleyerek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından, vatandaşlara kuru fasulye, pilav ve çorba ikram edildi. Protokol üyeleri açılan stantları da gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. Festival düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:08:59
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?