3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Laodikeia Festivali başlıyor

DENİZLİ’DE FESTİVAL

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür Sanat Komisyonu ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ortaklığında gerçekleşen 6. Uluslararası Aphrodisias - Laodikeia Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali, PAÜ ev sahipliğinde bugün başlıyor.

.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi ve Valiliği tarafından desteklenen festival 30 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Denizli'de yapılıyor. Amerika, Avustralya, Polonya, Azerbaycan, Almanya, Çin, Finlandiya, Kıbrıs, Kore, Letonya, Romanya, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bulgaristan'dan gelen 27 genç, Denizli'de ağırlanacak.

Dünyanın dört bir yanından gençleri, bir araya getirmek Türkiye'nin zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak, barış ve kardeşlik ortamında kültürlerarası diyalogun oluşmasını sağlamak amacıyla hayata beş yıl önce geçirilen, Uluslararası Aphrodisias - Laodikya Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl altıncısı gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemli bir misyonu yerine getiren festival boyunca gençler, Aphrodisias, Laodikya, Karacasu, Buldan, Çal, Pamukkale gibi tarihi ve kültürel yerleri görme fırsatını yakalayacaklar. Gençler gördükleriyle yetinmeyip, tartışma grupları ile hem birbirlerini daha yakından tanıyacak hem de sanat, spor ve kültürel konular üzerine tartışıp, fikir alışverişinde bulunacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 14:46:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 14:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?