2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Laodikya'ya turist akını

LAODİKYA ANTİK KENTİNE TURİST AKINI

Laodikya antik kentine turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Laodikya antik kenti bir yandan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarken diğer yandan yerli yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Antik kent, Kültür Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 19 Ağustos 2008'de Denizli Belediyesi'ne devredilmişti. İki yıl öncesine kadar yılda ortalama 5 bin yerli ve yabancı turistin geldiği Laodikya'da, son iki yılda gelen turist sayısı 10 kat arttı. Laodikya antik kentini 2009'da 57 bin 350 yabancı, bin 200'ü yerli 58 bin 595 turist gezdi.

İNCİL'DE SÖZ EDİLEN 7 KİLİSEDEN BİRİ ANTİK KENTTE

Denizli Belediye Başkanvekili Osman Zolan, Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek önderliğinde sürdürülen kazı çalışmaları ile yeni eserler gün ışığına çıkarıldı. Zolan, yaptığı açıklamada, "Laodikya çok önemli bir yer. İncil'de bahsedilen 7 kilisenin biri burada. Ayrıca, Anadolu'nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya'dır. Anadolu'nun en büyük stadyumu burada bulunuyor" dedi.

KAZI SEKİZ YILDIR DEVAM EDİYOR

Toplam 10 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan antik kentte 8 yıldır kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Zolan, şöyle konuştu: "Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam edecek. Denizli'nin böyle bir antik kente sahip olması harika bir olay. Denizli Belediyesi olarak Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile Laodikya'da Türkiye'de görülmeyen ve şu ana kadar yaşanmayan yoğunlukta bir kazı çalışması yapmaktayız. Yaklaşık 500 kişiyle yılın her döneminde kazı çalışması yapılıyor. Antik kentler

zenginliği açısından en iyi ve en zengin şehirlerden biri olduğumuza inanıyoruz."

LAODİKYA ANTİK KENTİNE TURİST AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 17:58:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 18:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?