2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Lincoln' operasyonu: 12 gözaltı

DENİZLİ POLİSİNDEN 'LİNCOLN' OPERASYONU

Denizli'de, ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulduğu ileri sürülen organize suç örgütüne yönelik "Lincoln" kod adlı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 15 adrese yapılan eşzamanlı operasyonda çok sayıda tabanca, tüfek, mermi ve malzeme ele geçirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda 2007 yılından bu yana Denizli'de İ.T. isimli şahsın liderliğinde yasadışı ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulduğu ileri sürülen organize suç örgütüne yönelik "Lincoln" kod adlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 12 şüpheli yakalandı.

6 KİŞİ CEZAEVİNDE

Örgütün içerisindeki faaliyetlerinden dolayı örgüt lideri, yöneticisi ve diğer üyelerden altı kişinin işlemiş oldukları değişik suçlardan dolayı cezaevinde oldukları belirtildi.

İŞLENEN SUÇLAR

Yakalanan şüpheliler ile ilgili yapılan inceleme, araştırma ve soruşturmalarda, şahısların 2007 yılından bu güne kadar değişik tarihlerde, 6136 S.K.M.suçları ile silahla kasten adam yaralamak, ihaleye fesat karıştırmak, suçu üstlenmek, suça azmettirmek, yağma, darp ve tehdit, kasten yaralama, suçluyu saklama, verilmiş senedi zorla geri alma, alacakları tehditle alacaklarında vazgeçirme, Elektronik Haberleşme Kanunu'na muhalefet suçlarını işledikleri, bu suçları işlerken kamu kurumlarına sızarak yardım vedestek almaya çalıştıkları ileri sürüldü.

Operasyonda çeşitli çap ve markalarda 12 tabanca, 6 tüfek, 32 mermi, tüfek kartuşu, telsiz, bıçak, biber gazı, cop, kelepçe, çelik yelek, 11 tabanca şarjörü ve 10 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmaları tamamlanan şüpheliler bu sabah adli makamlara sevk edildi.

DENİZLİ POLİSİNDEN 'LİNCOLN' OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 13:22:05
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 23:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?