5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Lokal anesteziyle stent yerleştirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir ameliyatla, 69 yaşındaki Ataullah Kaya'nın karın ve kasığındaki damarlara genel anestezi uygulanmadan stent yerleştirildi. 

Karın damarında yaklaşık 10 santimetrelik genişleme saptanan Ataullah Kaya'nın karın ve kasığındaki damarlara başarılı bir işlemle stent yerleştirildi. PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ve ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Baltalarlı, genişlemenin normalde 1.5-2 santimetre olması gerektiğini, hastada anormal bir büyümenin olduğunu ve cerrahi ameliyatın çok riskli olduğunu belirterek, "Ülkemizde çok yeni olan ve belli merkezlerde yapılan bu yöntem Denizli'de ilk kez üniversite hastanemizde gerçekleştirildi. 

Cerrahi yöntemle tedavisi çok riskli olan hastamıza bu yöntem anlatıldı. Hastanın da onayı alındıktan sonra işlemi gerçekleştirdik. Oldukça kanamalı olan ameliyat yönteminden farklı olarak hastaya hiç kan verilmedi. Hasta hiç uyutulmadan lokal anesteziyle anjiografi laboratuarında işlem gerçekleştirildi. Hastamız 2 gün gözetim altında tutulduktan sonra da taburcu edildi" dedi. 

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Ataullah Kaya ise, hiç ağrı ve acı hissetmediğini söyleyerek, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 14:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?