2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Lokantalara sıkı takip

Denizli Belediyesi, Ramazan ayıyla birlikte, işyerleri denetimini de artırdı. Bir günde 58 pastane ve 7 lokanta denetlenerek standartlara uygun olmadan faaliyetini sürdüren 22 işyeri için yasal işlem yapıldı.


Denizli Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü'nden oluşan 8 kişilik denetim ekibi, bir günde şehrin çeşitli mahallelerinde faaliyet gösteren 58 pastane ve 7 lokantayı kontrol etti.


Kontrollerde, açma ruhsatı, sağlık karneleri, genel temizlik, fiyat listesi ve çalışanlarda iş gömleği ve iş başlığı olup olmadığı denetlendi. 58 pastaneden 39'nun kurallara uygun faaliyet gösterdiği tespit edilirken, genel temizlik kurallarına uymayan ve sağlık karnesinde eksiklikleri bulunan 19 pastane için Kabahatler Kanunu gereğince ceza kesildi. Bu arada 4 kişiden oluşan diğer ekip ise 1 günde 7 lokantayı denetledi. Denetimlerde, 3 lokanta için yasal işlem yapıldı. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Erdoğan, denetimlerin sadece lokanta ve pastanelerle sınırlı kalmayıp tüm işyerlerini kapsayacak şekilde devam ettiğini söyledi. Erdoğan, denetimlerde temiz üretim yapan ve halk sağlığına önem veren işyeri sahiplerine de teşekkür ederek, "Denizli Belediyesi olarak, halkımızın sağlığını tehlikeye atacak her türlü olumsuzlukların takipçisi olacağız. Denetimlerde standartlara uyanlara da teşekkür ederiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 14:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?