2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Maçın kahramanı kaleci Özden

Denizlispor, Turkcell Süper Ligi'nin 28. haftasında kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek, rahat bir nefes aldı. Konuk Kocaelispor ise, bu mağlubiyetle işini biraz daha zora soktu.

Turkcell Süper Ligi'nin 28.haftasında Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 13 bin taraftar izledi. Ligde kalma mücadelesi veren iki yeşil-siyahlı ekip ilk yarıda gol bulamadı.

İkinci yarıya daha atak ve istekli başlayan ev sahibi Denizlispor, Bulgar oyuncusu Angelov'un gülüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 7 dakika sonra Murat Hacıoğlu ile beraberliği sağlayan Kocaelispor, Güray'ın golüyle yeniden mağlup duruma düştü. Maçtan en azından bir puanla ayrılmak için son dakikalarda oyunu rakip sahaya yığan Kocaelispor, 90.dakikada penaltı atışı kazandı. Zinko'nun penaltı vuruşunu kornere çelen Denizlispor kalecisi Özden, galibiyetin en önemli mimarı olurken, takımına 3 puanı getirdi. Maçtan sonra Denizlispor camiasında büyük sevinç yaşandı. Yeşil-siyahlı ekip, 4 haftalık aradan sonra yeniden galip gelmenin sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

Kocaelispor Teknik Direktörü Erhan Altın, mücadelelerinden dolayı her iki takımı da kutladığını belirterek, "Sıcak havada iki takım da yüksek performans sergiledi ve iki takımın da kazanma isteği üst seviyediydi. Girdiğimiz pozisyonları biz değerlendiremedik, rakibimiz değerlendirerek neticeye gitti. Artık ligde son 6 maçımıza çıkacağız. İşimizi biraz daha zora soktuk. Buradan bir puan ya da galibiyetle ayrılabilseydik önümüz açıktı. Zor bir dönem bizi bekliyor. Denizlispor'a başarılar diliyorum. Futbolun doğasında olan şeyler bunlar. Oyuncularımı kazanma isteklerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, başta Kocaelispor Teknik Direktörü Erhan Altın olmak üzere rakip oyuncuları kutladığını belirterek, "Çok tempolu bir maçtı. Futbolun adaleti bizden yanaydı. 90. dakikada kalecimizin penaltı kurtarması bir kentin yeniden doğmasıydı. İnanılmaz bir olay yaşadık. Oyuna bakıldığında isteyen, oynayan ve tempoyu yakalayan takım bizdik. Gelinen noktada stres yaşıyoruz. Oyunu rakip alana yıkan bizdik. 90 dakika isteyen ve golü yedikten sonra yeniden galibiyet isteyen takımdık. Oyuncularımı kutluyorum. 2 haftalık mağlubiyetin ardından gerçek kimliğimizle oynadık. Ama herşey bitmedi. İçerideki maçlardan birini kazandık. Geride kalan 2 maçı da kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Son dakikada kurtardığı penaltıyla galibiyetin mimarlarından biri olan Denizlispor kalecisi Özden, Kocaelispor altyapısından yetiştiğini belirterek, "Kader bizi burada karşılaştırdı. Kurtardığım penaltı Denizlispor içindir. Penaltı kurtararak kazandığımız için çok mutluyum.Çok iyi mücadele ettik. Pozisyona giren ve kaçıran takım bizdik. Maçın hakkı galibiyetti. Maçı penaltı kurtararak da olsa kazanmakla hakkımız olan galibiyeti aldık" ifadelerini kullandı.

Bu sezon attığı ilk golüyle galibiyeti getiren genç futbolcu Güray ise, hem galip geldikleri hem de gol attığı için mutlu olduğunu belirterek, "Bugün galip gelmek istiyorduk ve bunu başardık. Camia olarak tek yürek olup bu maçı kazandık. Bundan sonraki maçları da kazanarak layık olduğumuz yere geleceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 23:22:10
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 23:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?