2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Mahalle sakinlerine katı atık eğitimi

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, Aktepe Mahallesi sakinlerine atıkların ayrıştırılması konusunda bilgi verdi. 

Pakize Sudan Özkardeş İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıya, ev hanımları başta olmak üzere çok sayıda mahalle sakini katıldı. 

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlilerinden Serap Tekdemir, tüm mahallelerde atıkların ayrıştırılması konusunda eğitim toplantıları düzenlediklerini, bu kapsamda Aktepe Mahallesi'ne geldiklerini söyledi. Atıkların ayrıştırılmasında başarı sağlanması için ev hanımlarına büyük görev düştüğünü söyleyen Tekdemir, "Katı atık ve geri dönüşüm konusunda bizlerin en büyük destekçisi sizlersiniz. Geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak atıkları ayrıştırmalı, çevremizi temiz tutmalıyız. Bu nedenle sizden beklentilerimiz var. Ne kadar çok evsel atıkları ayrıştırırsak o kadar çok geleceğimizi kurtarırız. Bu nedenle, geri dönüşüm sağlanan evsel atıkları ayrı torbalara koyup belirtilen gün ve saatte sokağa çıkarmalıyız" dedi. 

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Çevre Grubu Sözcüsü Nazife Doğan da, kadın meclisi üyelerinin gönüllü olarak mahallelerde eğitime katıldığını söyledi. Herkesin çevreye karşı sorumluluğu bulunduğu belirten Doğan, "Çocuklarımıza sağlıklı bir çevre bırakmak istiyorsak sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Yere atılan her atık ve ayrıştırılmayan her atık aslında geleceğimizi karartmaktır. Bu konuda duyarlı olmalıyız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?