3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Mahalle sayısı 79'a yükseldi

Denizli Belediyesi, 2009 Yerel Seçimleri'nin ardından genişledi. Daha önce Denizli Belediyesi sınırları ve mücavir alan sınırları dışında kalan 13 belde ve 10 köy, Denizli Belediyesi'ne bağlanırken, kentin mahalle sayısı ise 79'a yükseldi.

Denizli Belediye Meclisi'nin 2006'da aldığı meclis kararının, İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'nın onaylamasıyla 2009 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra yürürlüğe girmesi gereken 13 belde ve 10 köyün bağlanması kararı uygulanmaya başlandı. Buna göre, Bozburun, Eskihisar, Goncalı, Güzelköy, Hisarköy, Kadılar, Karakova, Karakurt, Şirinköy ve Saruhan köyleri ile Akkale, Bereketli, Gümüşler, Kayhan, Kınıklı, Servergazi, Hallaçlar, Üçler, Bağbaşı, Gökpınar, Göveçlik, Korucuk ve Cankurtaran beldeleri Denizli Belediyesi sınırlarına dahil edildi. Bu arada, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nin ardından Denizli'deki mahalle sayısı da 55'den 31'e indirildi ancak yeni belde ve köylerdeki mahallelerin de bu sayıya dahil edilmesiyle toplam mahalle sayısı 79'a yükseldi.

29 Mart itibariyle, Atakkent, Bakırlı, Barbaros, Çamlık, Çaybaşı, Delikliçınar, Dükkanönü, Esentepe, Eskimüftü, Günbattı, Gündoğdu, Gürcan, Gürpınar, Hatipoğlu, Kayalık, Kiremitçi, Kirişhane, Kuyupınar, Meska, Musa, Saltak, Uçancıbaşı, Yeşilyurt, Yunusemre ve Yücebağ mahalleleri kaldırılarak diğer mahallelere bağlandı. Seçimlerin ardından Denizli Belediyesi'nin yeni mahalleleri şöyle oluştu. Akkonak, Aktepe, Altıntop, Anafartalar, Atalar, Bahçelievler, Cumhuriyet, Değirmenönü, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Fatih, Fesleğen, Hacıkaplanlar, İlbade, İncilipınar, İstiklal, Karaman, Karşıyaka, Kuşpınar, Mehmet Akif, Mehmetçik, Merkezefendi, Muratdede, Pelitlibağ, Saraylar, Sevindik, Sırakapılar, Sümer, Topraklık, Yenişehir,15 Mayıs, Hürriyet, Kayhan Merkez, Fatih, Barbaros, Cumhuriyet, Çakmak, Karahasanlı, Yenişafak, Hacıeyüplü, Erenler, Yeşilköy, Gümüşçay, Zafer, Şemikler, Akçeşme, Alpaslan, Kayalar, Gümüşler Yenimahalle, Gültepe, Tekke, Gökpınar Yenimahalle, Asmalıevler, Yunusemre, Çamlaraltı, Siteler, 1200 Evler, Çamlıca, Bereketler, Barutçular, Adalet, Cankurtaran, Akhan, Kale, Korucuk Merkez, Zümrüt, Bağbaşı Merkez, Kervansaray, Zeytinköy, Bozburun, Eskihisar, Goncalı, Hisar, Kadılar, Karakurt, Şirinköy, Saruhan, Güzelköy ve Karakova.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 11:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?