3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Mahkeme kararıyla şehir didik didik edildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Duman Operasyonu" verilen uygulamada Denizli’yi didik didik aradı.

Mahkeme kararıyla düzenlenen ve 2 saat süren huzur operasyonunda, halka açık umumi yerlerin yanı sıra trafik kontrolleri yapıldı. 500 polisin görev aldığı uygulamaya katılan Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, sürücülerle sohbet ederek uygulama konusunda düşüncelerini aldı.

Denizli’nin tüm giriş çıkışlarında yapılan trafik kontrollerinde ilginç görüntüler de oluştu. 2 kişinin bulunduğu bir otomobilde bira kutusunun bulunması üzerine polis ekipleri sürücüye alkol muayenesi yaptı.

Sürücü de 26 promil alkol çıkarken, yanındaki vatandaş ayakta durmakta güçlük çekti.

Polis, araçta içki kutularının bulunması ve aracın vize süresinin dolması sebebiyle aracı bağlama kararı aldı.

Polisin bu kararına sinirlenen sürücü, "Ben ve arkadaşım üniversite mezunu, medrese görmüş insanlarız. Biz işadamıyız. Devlete ve bayrağa saygılı insanlarız" diyerek kendisini savunmaya çalıştı ancak aracının bağlanmasına engel olamadı.

Operasyonda durumu şüpheli bulunan ve üzerinden kimlik çıkmayan 18 kişi ile çeşitli suçlardan aranan ve gıyabı tutuklama kararı bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Ruhsatsız olduğu tespit edilen 6, küçük yaşta çocuk bulunduran 3 ve işletme sahipleri başında olmayan 4 işyeri hakkında cezai işlem uygulanırken, 1 adet 7,65 çapında ruhsatsız silah ele geçirildi.

Vizesi geçmiş 2 yabancı uyruklu kişi de gözaltına alındı. Şehir içinde yapılan trafik kontrollerinde ise, alkollü olduğu tespit edilen 9 sürücünün kullandığı araç trafikten men edildi.

8 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı, çeşitli suçlardan dolayı 46 araç trafikten men edilirken, 119 araç sürücüsüne 20 bin 518 YTL para cezası kesildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan bu tür denetimlerin sık sık gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yapılan çalışmalar ile huzurlarının arttığının ve kendilerine güven geldiğini söylediler.

Operasyonu yerinde denetleyen Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Denizli halkından rahat olmalarını istedi.

Erkan, "Amacımız, Denizli halkının rahat ve huzurunu sağlamaktır. Mahkeme kararıyla bu tür uygulamalarımız devam edecek. Bu operasyondaki amacımız, hem işlenen suçların faillerini yakalamak, hem de suç işlemeyi önlemek. Bütün Denizli polisi halkın can ve mal kaybını önlemek için çalışıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:13:27
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 16:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?