2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Mahkumlar organik sebze üretecek

Denizli'nin  Sarayköy İlçesi'ndeki açık cezaevine kurulacak olan serada hükümlüler eğitilecek.


Kapalı cezaevi iken Adalet Bakanlığı tarafından 2005 yılında açık cezaevine dönüştürülen Sarayköy Açık Cezaevi, hükümlüleri meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Denizli Adalet Sarayı’nda temizlik işleri yapan, çay ocağı, kantin, otopark, büfe ve oto yıkama istasyonu görevlisi olarak hizmet veren Sarayköy’deki hükümlüler, şimdi de seracılığa başlayacak. Müdürlüğünü Özer Duman’ın yaptığı cezaevinde, kurulacak serada hükümlülere sebze, meyve yetiştiriciliği öğretilecek.

Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, cezaevinde 80 mahkumun bulunduğunu ve bunlardan 40 mahkumun Denizli Adliyesi’nde çalıştığını belirterek, “Bu hükümlülerimiz otopark, büfe, temizlik işleri gibi yerlerde çalışarak hem para kazanıyor hem de cezalarını çekiyor. Geri kalan 40 hükümlümüze yönelik de sera kurmayı planladık. Ayrıca yapacağımız protokol ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen ilçedeki işsizleri de serada eğiteceğiz. Böylece seraların ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.
Sera projesinin iyi uygulanması halinde işsizlerin ve hükümlülerin para kazanmaya başlayacaklarını da belirten Hersanlıoğlu, “Sera işletme haline dönüşürse hükümlü ve işsizler iş olanağına kavuşacak. Böylece bir yandan hükümlülerimiz cezalarını çekip para kazanacak, diğer yandan da işsizlerimiz meslek edinerek kendilerine kazanç sağlayacak” diye konuştu.

Açık cezaevini üretim üssü haline getirmeyi planladıklarını anlatan Hersanlıoğlu, “Yerel katkı ile iş atölyelerinin yapılmasını bekliyoruz. Bu sayede cezaevimiz, üretim üssü haline dönüşecek” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 11:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?